• 19/07/2013

AC/DC-sensorfamilie volledig herontworpen

Na een alomvattend redesign bieden de E3JK multispanning fotocellen van Omron nu maximum detectieafstanden tot acht keer groter dan hun voorgangers.

Trefwoorden: #detectie, #E3JK, #fotocel, #omron

Lees verder

Productnieuws

Bovendien gebruiken de nieuwe modellen allemaal rood licht, dat de uitlijning sterk vereenvoudigt omdat de lichtbundel duidelijk zichtbaar is, en zijn ze voorzien van heldere statusindicatie-LED's die gemakkelijk kunnen worden gezien over grote afstanden.

Andere belangrijke verbeteringen zijn de grote robuuste insteltoetsen die aanpassingen eenvoudig maken, en een handige light-on/dark-on schakelaar die het mogelijk maakt de sensorbediening direct aan te passen aan de vereisten van de toepassing. Relaisuitgangmodellen van de nieuwe sensoren bieden universele werking (VAC of VDC-voeding selecteerbaar) in de range 24 tot 240 V. De E3JK-familie wordt aangevuld door NPN/PNP transistoruitgangmodellen geschikt voor gebruik met een VDC-voeding in de range 10 tot 30 V.

De fotocellen in de nieuwe E3JK-familie worden geleverd in het veelzijdige en meest gebruikte 50 x 50 mm formaat, en hebben vooraf bedrade verbindingen met een standaardlengte van 2 m. De familie omvat zender-ontvanger modellen met een detectiebereik tot 40 m, retroreflectie modellen met een bereik tot 7 m, en diffuse reflectie-modellen met een bereik tot 2,5 m.

Typische toepassingen voor E3JK-sensoren omvatten landbouw- en gebouwautomatiseringssystemen waar hun vermogen om meteen te opereren vanaf een standaard VAC-netvoeding een belangrijk voordeel is, alsmede opslag- en mechanische distributiesystemen waar hun lange maximale detectieafstand een beslissend voordeel is.

Ondanks de vele nieuwe functies die de nieuwste serie van E3JK-fotocellen biedt, blijven ze zeer scherp geprijsd en bieden ze, vergeleken met gelijkwaardige producten die nu op de markt zijn, een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Productinfo: industrial.omron.be/e3jk

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Omron Electronics


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.