• 22/07/2013

Drie ingenieursstudenten hebben 'Vakantiejob Deluxe' bij Daikin Oostende

USG Engineering zet deze zomer samen met Daikin 3 ingenieursstudenten aan werk met ‘Vakantiejob Deluxe’. "Voor dit soort samenwerkingen is de markt nu pas echt klaar", aldus het HR-bedrijf.

Trefwoorden: #daikin, #job, #USG, #usg engineering, #vacature

Lees verder

HR

( Foto: USG Engineering, studente Ana Claudia )

ENGINEERINGNET.BE – De HR-speler USG Engineering heeft 3 studenten aan de slag bij Daikin in Oostende met een ‘Vakantiejob Deluxe’. De meerwaarde voor de studenten? Volgens de HR-specialist: afgelijnde projecten, relevante training, volledige HR-ondersteuning en praktische werkervaring met een ingenieur van Daikin ‘in the field’.

Tijdens de ‘normale’ werkdagen worden de studenten bij Daikin verantwoordelijk gesteld voor een actueel project. Zo doen ze praktische ervaring op de werkvloer op. Daarnaast volgen ze wekelijks, gedurende één dag, een ingenieur bij de uitvoering van diens project.

Bijvoorbeeld Ana Claudia, een Braziliaanse studente Chemical & Material Engineering, is zo iemand. Ze verblijft in België dankzij een uitwisselingsproject en wil tijdens haar tijd hier zoveel mogelijk ervaring opdoen. Bij Daikin is zij op de afdeling Production Engineering aan de slag.

“Dit soort samenwerkingen is niet nieuw, maar de markt is er nu pas echt klaar voor”, aldus Kathleen Dupont, algemeen directeur bij USG Engineering.

Daar zal het structurele tekort aan technische kandidaten ongetwijfeld iets mee te maken hebben…


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
‘Vakantiejob Deluxe’ kadert in een reeks concepten die USG Engineering naar voor schuift om zowel de markt als hun klanten klaar te stomen voor de toekomst.