• 24/07/2013

Nexans Charleroi mag kabelsystemen voor Terna en Amprion produceren

Nexans Charleroi mag 380kV-kabelsystemen produceren voor twee Europese beheerders van transmissiesystemen: Terna in Italië en Amprion in Duitsland.

Trefwoorden: #Amprion, #Energieleitungsausbaugesetz, #nexans, #terna

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nexans )

ENGINEERINGNET.BE – De fabriek van kabelproducent Nexans in Charleroi vaart wel bij twee nieuwe contracten die de commerciële organisatie van het bedrijf in de wacht wist te slepen.

Met uitzondering van de accessoires mag het alle EHV-kabelsystemen (Extra High Voltage) maken voor twee projecten van transmissiesysteembeheerders in Europa: Terna uit Italië en Amprion uit Duitsland. In totaal gaat het om een bedrag van zowat 20 miljoen euro.

In Italië gaat het om een nieuw 380kV-project van Terna Rete Italia om de kwaliteit van het elektriciteitsnet in het zuidoosten van Sicilië te verbeteren.

Dat is nodig omdat dit gebied steeds meer elektriciteit produceert, uit zowel conventionele als hernieuwbare bronnen. De systemen gaan twee elektriciteitscentrales in de provincie Syracuse met elkaar verbinden.

In Duitsland blijkt de Duitse wet op de uitbreiding van het energienet (Energieleitungsausbaugesetz of EnLAG) in het voordeel van de producent te spelen. Die wet stimuleert het gedeeltelijk onder de grond brengen van bovengrondse hoogspanningslijnen in woonwijken.

In het Eemsland gaat Amprion in dat kader een nieuwe 380kV-leiding leggen die meerdere substation met elkaar verbindt.


(Bert Belmans)