• 25/07/2013

Wetenschappers ontwikkelen batterij die werkt op urine

Wereldprimeur: onderzoekers van de Bristol Robotics Laboratory ontwikkelen batterij die werkt op urine. Net voldoende om een GSM eventjes aan te drijven.

Trefwoorden: #Bristol Robotics Laboratory, #Dr. Ioannis Ieropoulos, #Ieropoulos, #urine

Lees verder

research

( Foto: Bristol Robotics Laboratory )

ENGINEERINGNET - Wetenschappers van de Bristol Robotics Laboratory zijn er in geslaagd om een batterij aan te drijven op urine.

Dr. Ioannis Ieropoulos van UWE Bristol is een expert in het benutten van ongebruikelijke bronnen door middel van microbiële brandstofcellen. "We zijn erg enthousiast, dit is een wereldprimeur, niemand heeft ooit onderzoek uitgevoerd om urine te gebruiken als brandstof", dixit Ieropoulos.

"Urine gebruiken als bron van kracht om elektriciteit te produceren, milieuvriendelijker kan het niet. Als er één product is waar we oneindig gebruiken van kunnen maken dan is het wel onze urine."

De urine werd in een test zelfs krachtig genoeg bevonden om een GSM aan te drijven. De wetenschappers maakten hier gebruik van micro-organismen.

Tot nu toe is de ontwikkelde energie voldoende om SMS-berichten te versturen, te surfen op het internet en om een kort telefoongesprek te voeren.

Het concept is getest en het werkt. Het is nu aan de wetenschappers om het proces door te ontwikkelen en te verfijnen, zodat we accu's volledig kunnen opladen door micro-organismen...


(LVD)