• 19/08/2013

Zetes haalt aanbesteding Belgisch elektronisch paspoort binnen

FOD Buitenlandse Zaken wijst personalisering van de Belgische elektronische paspoorten toe aan combinatie Zetes en Gemalto. Goed voor 2.000.000 documenten in vijf jaar.

Trefwoorden: #Buitenlandse Zaken, #fod, #gemalto, #senegal, #Zetes

Lees verder

nieuws

( Foto: Zetes )

ENGINEERINGNET.BE – 'Na een aanbestedingsprocedure heeft de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken de personalisering van de Belgische elektronische paspoorten toevertrouwd aan Zetes', zo meldt het Belgische bedrijf in een 'gereglementeerd persbericht'.

Het contract, dat op 1 mei 2014 in werking treedt, heeft naar verluidt een looptijd van 5 jaar, waarbij elk jaar ongeveer 400.000 paspoorten zullen aangemaakt worden. In feite gaat het om een toekenning aan twee bedrijven, want voor de overheidsoverdracht ging Zetes een 'combinatie' aan met digitaal beveiliger Gemalto. Die mag zijn ePassport-boekjes leveren.

Welk bedrag gemoeid is met de bestelling, wordt niet vrijgegeven, maar Zetes bevestigt dat het ook de distributie van de paspoorten aan de gemeentebesturen voor zijn rekening mag nemen.

De overheidsopdracht is een opsteker voor de leverancier en cruciaal voor zijn positie in het domein van de beveiligde documenten. Zetes heeft namelijk ambities op de internationale markt, en vooral waar het om beveiligde officiële documenten gaat - zoals elektronische identiteitskaarten, rijbewijzen en sociale zekerheidskaarten - spelen referenties een belangrijke rol om het nodige vertrouwen te scheppen.

De onderneming is bovendien houder van de ISO 27001-certificering, een internationaal erkende standaard voor het beveiligd beheer van informatiesystemen, die de bescherming van de gegevens van de burgers verzekert.

In mei van dit jaar vertrouwde ook Senegal de aanmaak van zijn biometrische visa toe aan Zetes, een contract van 1.500.000 documenten, gespreid over een periode van 5 jaar. En in november 2012 haalde de auto-ID specialist ook het contract van de Belgische FOD Mobiliteit en Vervoer voor de levering van rijbewijzen binnen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Het beursgenoteerde, Belgische Zetes is gespecialiseerd in identificatie- en mobiliteitsoplossingen voor de supply chain. De groep heeft haar hoofdkantoor in België en er werken meer dan 1.000 personen in zestien EMEA-landen. In 2012 bedroeg de geconsolideerde omzet 214 miljoen euro.