• 22/08/2013

6 miljoen euro voor Erasmus Mundus

De Europese Unie kent 6 miljoen euro toe aan de Erasmus Mundus uitwisselingsprojecten waaraan de Universiteit van Tilburg aan deelneemt.

Trefwoorden: #Erasmus Mundus, #Europese Unie, #subsidies, #Universiteit van Tilburg

Lees verder

Opleiding

( Foto: Exquando )

ENGINEERINGNET -- Met het programma wil de Europese Unie het Europees hoger onderwijs aantrekkelijker en transparanter maken. De Nederlandse Universiteit van Tilburg werd in drie projecten gehonoreerd.

In het eerste project zal samen gewerkt worden met universiteiten in Bosnië en Herzegovina, Servië, Macedonië, Montenegro, Kosovo en Albanië.

Uitwisseling met Zuid-Afrikaanse universiteiten staat centraal in het tweede toegekende project. De doelstelling hier is de mobiliteit van het Phd-niveau en masterniveau.

Het derde en laatste project bestaat er in de samenwerking tussen de hoger onderwijsinstellingen in de EU en Latijns Amerika te bevorderen.

De Europese Unie wil met het Erasmus Mundus programma de positie van het hoger onderwijs in Europa verstevigen en wil het het hoger onderwijs in Europa voor heel de wereld aantrekkelijk maken.

Het consortium wordt gevormd door de Europese instellingen voor hoger onderwijs enerzijds, en instellingen uit een derde land of wereldregio anderzijds.

De beurzen voorzien de inkomende mobiliteit voor studenten en academisch personeel uit derde landen, en de uitgaande mobiliteit voor Europese studenten en academisch personeel.

Het toegekende subsidiebedrag voor mobiliteit in het consortium gericht op de Balkan bedraagt bijna 4 miljoen euro. Voor mobiliteit van en naar Zuid-Afrika is ruim 2 miljoen beschikbaar.


(LVD)