• 26/08/2013

Tesla opent een assemblagefabriek in Tilburg voor elektrische auto's (+video)

Het Amerikaanse bedrijf start met de Europese levering van Model S en opent ook nog eens diverse showrooms en servicecentra in Europa.

Trefwoorden: #assemblagefabriek, #elektrische auto, #Tesla, #Tesla S

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tesla )

ENGINEERINGNET -- Model S is de eerste topklasse sedan ter wereld die tegelijkertijd de rijervaring van een sportauto biedt door de uitgebalanceerde gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt.

Tesla biedt voor dit model de keuze uit een batterijpakket van 60 kWh of van 85 kWh. Dit laatste pakket levert een actieradius op tot circa 500 kilometer.

Bij beide batterijen wordt gebruik gemaakt van lithium-ion cellen die op een speciale manier zijn samengevoegd voor een grote energiedichtheid, een betere koeling en een optimale veiligheid.

De nieuwe assemblagefabriek in het Nederlandse Tilburg heeft een oppervlakte van 18.900 vierkante meter en biedt daarmee ruimte genoeg voor de opslag van wagens die vanuit de Verenigde Staten worden verscheept.

In de Tilburgse fabriek vindt vervolgens de eindassemblage plaats, waarna de auto’s worden getransporteerd naar de eindbestemmingen in Europa.

Tesla koos voor Tilburg vanwege de nabije ligging ten opzichte van de haven in Rotterdam, de uitstekende faciliteiten voor distributie in deze stad en het ruime aanbod van hoogopgeleide mensen. Op dit moment biedt de fabriek werk aan 50 mensen, wat naar verwachting wordt uitbreidt tot 200 arbeidsplaatsen.

Verder opende Tesla onlangs de deuren van een nieuwe showroom in Brussel. Ook in Londen en Amsterdam komt zo'n showroom, naast servicecentra in Kopenhagen, Genève, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart en Wenen. Dit alles om de Europese introductie van Model S soepel te laten verlopen.


(LH)