• 29/08/2013

CordenPharma neemt Brusselse Peptisyntha over van Solvay

Duitse CordenPharma koopt alle aandelen van Peptisyntha SA, dat peptides voor farmaceutisch gebruik produceert, over van moederbedrijf Solvay.

Trefwoorden: #CordenPharma, #ICIG, #onderzoek, #peptide, #Peptisyntha, #solvay, #techniek

Lees verder

research

( Foto: Solvay, R&D in Brussel )

ENGINEERINGNET.BE - Peptisyntha is gevestigd op het terrein van het Solvay's R&D-centrum in Brussel, en maakt kleine hoeveelheden maatproduct, gaande van laboratoriumhoeveelheden tot batches van 100kg.

Na de overname wordt het naar verluidt een onderdeel van ICIG's CordenPharma-platform. Dat heeft al twee andere centra voor de aanmaak van peptides, in Colorado en Zwitserland.

Het Duitse CordenPharma op zijn beurt is een farmaceutisch 'merk' van de internationale ICIG-holding, de International Chemical Investors Group. Corden is actief in de cGMP-branche, het ontwikkelen en produceren van allerlei biotech- en farmaceutische producten in opdracht van derden.

Het afronden van de deal zal naar verwachting in de herfst van 2013 plaatsvinden. Het overnamebedrag werd niet vrijgegeven.

Het ICIG-investeringsvehikel heeft sinds zijn oprichting in 2004 al 19 biotech-, chemie- en farmabedrijven ingelijfd, die samen zo'n 3.500 personen tewerkstellen en goed zijn voor rond 800 miljoen euro zakencijfer.


(Bert Belmans)