• 30/08/2013

Technische Altran Stichting steunt innoverende projecten in voeding

De Altran Stichting voor Innovatie lanceert de 2013 award voor veilig, duurzaam & gezond voedsel in België. Voor alle organisaties die innoveren in voedingstechnologie.

Trefwoorden: #altran, #altran stichting, #engineering, #ingenieur, #techniek, #wetenschap/techniek

Lees verder

nieuws

( Foto: Altran )

ENGINEERINGNET.BE - Dit jaar organiseert de 'Altran Stichting voor Innovatie' een wedstrijd in zes Europese landen, waaronder België, om innovatieve projecten 'van algemeen belang' te lauweren.

Het thema van de competitie verschilt per land. Voor België is dat in 2013: 'Technologische innovatie voor veilig, duurzaam & gezond voedsel.'

Daar is volgens de stichting op technisch/technologisch vlak nog heel wat werk aan, vooral doordat voeding – en gezondheid - een zeer gevoelige materie is die iedereen aanbelangt.

Er zijn dus extra inspanningen nodig. Want bijvoorbeeld voedingsproducten traceren bovenstrooms en benedenstrooms de bevoorradingsketen, is geen sinecure. Om projecthouders een hart onder de riem te steken, wil de stichting hun ideeën rond technologische innovatie lauweren.

Dat kan gaan om vernieuwingen die bijdragen aan gezondheid, genot en tevredenheid, traceerbaarheid, instandhouding van de koude keten, etikettering, informatie, procescontrole, beheer van voedselproductie/distributiezones, modellering van duurzame voedselkanalen,…

De wedstrijd staat open voor alle projecthouders in België, zoals organisaties, scholen of universiteiten, privébedrijven, verenigingen en publieke of private onderzoekscentra.

Deze kunnen hun aanvraag indienen tussen 26 augustus 2013 en 31 oktober 2013 door de oproep voor kandidaturen te downloaden via een website.

Een onafhankelijke jury zal de laureaat in november 2013 bekendmaken. In januari 2014 krijgen de zes nationale laureaten de kans om deel te nemen aan de internationale finale.


(Bert Belmans)

LINK
Link om het aanvraagformulier te downloaden:
http://be.altran-foundation.org/news/2013/apply-to-the-altran-foundation-2013-award.html

ACHTERGROND
De Stichting voor Innovatie wil 'technologische innovatie in dienst van de mens promoten,' en is in handen van Altran. Dat is een ingenieursbureau, opgericht in 1982 en gespecialiseerd hoogtechnologische engineering. Hun award-programma loopt jaarlijks in België, Italië, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De winnaars van elke nationale award krijgen kosteloos en 6 maanden lang technische ondersteuning van een consultant om hun eigen innovatieprojecten verder te zetten.