• 30/08/2013

Telerex België neemt motorenspecialist Otech in Ronse over

Met ingang van 1 september 2013 neemt Telerex de activiteiten rondom motoren, motorreductoren en elektronische sturingen over van sectorgenoot Otech.

Trefwoorden: #8 Lakes, #CATS, #Eltromat, #MechaTronix, #motor, #otech, #reductor, #techniek, #telerex, #Wonderware

Lees verder

Nieuws

( Foto: Telerex )

ENGINEERINGNET.BE – Otech in Ronse is geen fabrikant, maar een invoerder en verdeler van motoren en reductoren met een laag vermogen.

De firma biedt wel technische ondersteuning en engineeringdiensten aan. Ze stelt bijvoorbeeld standaard en op maat van de afnemer motorassemblages samen, al dan niet met elektronische sturing, maar ontwerpt en fabriceert daarnaast ook kunststofbehuizingen, -frontpanelen en -deksels.

Via de overname wil Telerex België naar verluidt zijn competence team 'Motion Solutions' versterken. Dat gebeurde eerder al een keer, in 2012, door het toetreden van Eltromat tot de 8 Lakes Groep. De mechatronicadivisie beschikt over een eigen engineering lab, testfaciliteiten en een werkplaats.

Telerex, een onderdeel van de 8 Lakes-groep, is zelf ook een gespecialiseerd distributeur van technische producten voor de OEM, apparaten- en machinebouw in de Benelux.

8 Lakes wordt geleid door Yannic De Coninck, zoon van Telerex-stichter Ludwig de Coninck die in 1970 Telerex oprichtte. Tot de holdingmaatschappij behoren intussen ook Wonderware Benelux, MechaTronix en het Franse CATS.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


(Bert Belmans)