• 06/09/2013

NWO investeert 38 miljoen euro in jonge onderzoekers

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek investeert ruim 38 miljoen euro in jonge onderzoekers.

Trefwoorden: #NWO, #onderzoek, #research, #veni, #Veni-Beurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bosch Rexroth )

ENGINEERINGNET.NL -- Dankzij de Veni-Beurs van het NWO kunnen de komende drie jaar 155 jonge talentvolle onderzoekers hun ideeën verder uitwerken. De beurs bedraagt maximaal 250.000 euro en is persoonsgebonden.

De jonge talentvolle onderzoekers doen onderzoeken naar een zeer breed scala aan onderwerpen. In totaal dienden 1001 onderzoekers een aanvraag voor Veni in. 155 wetenschappers ontvangen uiteindelijk een Veni, wat neerkomt op een toekenningspercentage van 15,5%. Veni's zijn maximaal drie jaar geleden gepromoveerd. De wetenschappers zijn vrij hun onderzoeksonderwerp te kiezen.

Zo heb je de Aard- en Levenswetenschappen, Chemische Wetenschappen, Exacte Wetenschappen, Geesteswetenschappen, Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Natuurkunde/Stichting FOM, WOTRO Science for Global Development, Technologiestichting STW, ZonMw en tenslotte Gebiedsoverschrijdende wetenschappen.

Op deze manier stimuleert het NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek. Door middel van de Veni-Beurs kunnen de jonge onderzoekers een eerste opstap in hun wetenschappelijke carrière maken. Zij gebruiken de Veni-toekenning hoofdzakelijk als salaris tijdens de onderzoeksperiode van drie jaar en schaffen specifieke apparatuur aan indien nodig.


(LVD)