• 09/09/2013

Subsidie van 15 miljoen euro voor Ghanese waterprojecten

Vanaf augustus is het mogelijk gelden aan te vragen bij de Nederlandse overheid voor projecten op het gebied van water, sanitatie en hygiëne in Ghana.

Trefwoorden: #Agentschap NL, #drinkwater, #Ghana, #Ghanese waterprojecten, #NGO, #subsidie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agentschap NL )

ENGINEERINGNET.NL -- Het Ghana WASH Window ondersteunt gezamenlijke initiatieven van overheidspartijen, bedrijfsleven en Niet-Gouvernementele Organisaties (NGO’s) of kennisinstellingen.

Om voor subsidie in aanmerking te komen moeten deze gericht zijn op:
– Sanitatie en hygiëne
– Verbeterd afval management (vast en vloeibaar)
– Toegang tot en gebruik van veilig drinkwater
– Stedelijk watermanagement

Een aanvraag voor subsidie bedraagt minimaal 600.000 euro en maximaal 3 miljoen euro. De maximale projectduur is vijf jaar.

Projecten en activiteiten moeten ten goede komen aan één of meerdere van de volgende Assemblies in Ghana: Cape Coast Metropolitan Assembly, Komenda Edina Eguafo Abrem (KEEA) Municipal Assembly, GA Central Municipal Assembly, GA South Municipal Assembly en GA West Municipal Assembly.

Deze subsidie staat alleen open voor projecten die in partnerschap zijn uit te voeren. Zo'n partnerschap bestaat uit tenminste een publieke instelling en een bedrijf, in combinatie met een NGO of kennisinstelling. Van alle deelnemende partijen is tenminste één partij afkomstig uit Nederland en één partij afkomstig uit Ghana. Eén partij (uit de EU) vraagt namens het partnerschap subsidie aan voor de implementatie van het project.

De sluitingsdatum voor aanvraag van subsidie ligt op 25 november 2013 om 15.00 uur (C.E.T.).


(LH)