• 10/09/2013

NPG Energy geeft opdracht voor bouw biogasfabriek in Limburg

NPG Energy heeft het Duitse bedrijf Weltec Biopower gecontracteerd voor de bouw van een 2.4 MW biogasfabriek. Afnemer ivan het gas is de Spin-groep.

Trefwoorden: #biogas, #bioreactoren, #NPG Energy, #verwerkingseenheid, #Weltec Biopower

Lees verder

Techniek

( Foto: Weltec Biopower )

ENGINEERINGNET.BE -- De nieuwe biogasfabriek komt in de provincie Limburg te liggen. Deze zal bestaan uit twee bioreactoren met een capaciteit van 4.700 kubieke meter.

Ook komt er een 'tweede fase verwerkingseenheid' met een capaciteit van 2.000 kubieke meter.

De opgewekte elektra (19 GWh per jaar) gaat naar de fabrieken van textiel producent Spin-group. Dit bedrijf gebruikt een polymerisatie proces voor het maken van speciale tapijtgarens.

De opgewekte warmte is te gebruiken voor het drogen van het digestaat dat dan als droge mest is te verkopen aan fruittelers en wijnboeren in die buurt.

NPG Energy is een investeerder en projectontwikkelaar die ook het beheer van de biogasfabriek op zich zal nemen. Plan is om de fabriek in de lente van 2014 operationeel te hebben.

In eerste instantie zal de fabriek voornamelijk worden gevoerd met circa 20.000 ton maĆÆsplantresten, maar geleidelijk zal dit een mix worden van plantenresten, substraten, zeepwater en vetten.


(LH)