• 10/09/2013

NMBS Logistics voor eerst uit operationele verliezen

Autonome vrachtonderneming NMBS Logistics breekt met verleden van operationele tekorten en knoopt voor allereerste maal aan bij winst.

Trefwoorden: #NMBS, #NMBS Groep, #NMBS Logistics, #operationele winst

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fabricom )

ENGINEERINGNET.BE -- Voor de eerste jaarhelft van 2013 is het autonome bedrijf NMBS Logistics erin geslaagd een breuk met het verleden te maken en een operationele winst (ebitda) van 5,2 miljoen euro neer te zetten.

Dat komt overeen met een verbetering van niet minder dan 23 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode in 2012, en ‘dit niettegenstaande een omzetdaling van 9%’.

Het is de allereerste maal sinds de oprichting in februari 2011 dat Logistics een positief operationeel resultaat kan voorleggen .’We plukken de vruchten van de herstructurering met het oog op de gezondmaking van de vrachtactiviteit binnen de NMBS-groep’, stelt Logistics in een mededeling.

Het beterschap is naar verluidt grotendeels toe te schrijven aan verregaande structurele kostenbesparingen (een vermindering van 26,7 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar).

Nagenoeg 80% van de lagere kosten is het gevolg een gewijzigde samenstelling van de personeelsbezetting – met minder overhead, minder personeel in onderaanneming en meer eigen bestuurders - en beter materieelbeheer.

Voor de rest van het jaar – op basis van de huidige marktsituatie en geplande initiatieven - verwacht de onderneming eveneens een positieve evolutie van de volumes en kosten.


(Bert Belmans)