• 21/11/2013

PrIMA4 levert eerste 10 onderhoudstechnici af voor Antwerpse chemie

Eerste laureaten 'Process Industry Maintenance Academy' ontvangen diploma uit handen van Antwerps Schepen van Onderwijs Claude Marinower. De tien hebben intussen allemaal een job.

Trefwoorden: #Bilfinger ROB, #job, #maintenance, #onderhoud, #opleiding, #PrIMA4, #vdab

Lees verder

Opleiding

( Foto: Bilfinger ROB )

ENGINEERINGNET.BE - Op donderdagavond14 november 2013 hebben tien deelnemers aan het PrIMA4-opleidingsproject – de 'Process Industry Maintenance Academy' - hun diploma uitgereikt gekregen uit handen van Claude Marinower, de Antwerpse Schepen van Onderwijs. Plaats van gebeuren was Bilfinger ROB in Zwijndrecht.

PrIMA4 is een samenwerking tussen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, VDAB en het Stedelijk Onderwijs Antwerpen om het nijpende tekort aan onderhoudstechnici in de Antwerpse procesindustrie op te lossen.

Drie bedrijven zetten mee hun schouders onder de eerste editie van het project: Bilfinger ROB, Maintenance Partners en Cégelec. Zij zorgden voor financiële ondersteuning en de broodnodige stageplaatsen.

Intussen is ook de tweede editie van de Academy van start gegaan. Die werd op basis van de opgedane ervaring hertekend en opgesplitst in een mechanisch en een elektrisch gedeelte.

Technologiefederatie Agoria: 'De academie is nu van start gegaan met 22 cursisten. Nu zorgen ook de leden van Agoria Contracting and Maintenance mee voor stageplaatsen, onder meer bij contractoren en procesbedrijven zoals Fabricom-Cofely, SPIE Belgium, Umicore,…'

“Dit is geen eenvoudig engagement. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hiermee onze hele sector een dienst bewijzen", stelt Wim Schelfaut, CEO van Maintenance Partners.


(Bert Belmans)