• 03/12/2013

Duitse textielketen kiest voor RFID-readers van Nedap

Na een succesvolle pilot kiest Adler Modemärkte, een van de grootste textielketens in Duitsland, voor de technologie van Nedap.

Trefwoorden: #Adler Modemärkte, #Nedap, #Nederlandsche Apparatenfabriek, #RFID, #RFID-technologie

Lees verder

nieuws

( Foto: Nedap )

ENGINEERINGNET.NL -- Nedap, wat staat voor de 'Nederlandsche Apparatenfabriek', is een fabrikant van digitale oplossingen. Het bedrijf ontwikkelt onder meer RFID-technologie.

Deze RFID-readers zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor de bewaking en het beheer van de voorraad in het magazijn en de winkel, en voor elektronische artikelbeveiliging (EAS). Ook versnelt het de kassahandelingen, zodat verkopers meer tijd voor de klant hebben.

Het bedrijf heeft nu opdracht gekregen van Adler om in hun 170 kledingwinkels de Store !D RFID-hardware te plaatsen bij kassa's, winkelingangen en de overgangen tussen het magazijn en de winkelvloer. Het project moet in 2014 zijn afgerond.

Adler koos voor Nedap na een langlopend RFID-pilot in zeven winkels in Duitsland en Luxemburg. Introductie van deze technologie maakt het mogelijk om de voorraad beter bij te houden en aan te vullen met nieuwe producten. Een deel van het bestaande artikelbeveiligingssysteem in de kledingwinkels van Adler wordt geïntegreerd in het nieuwe RFID-systeem.


(Lydia Heida)