• 11/09/2013

Domper op goed nieuws show van NMBS Logistics?

De spoorvrachtonderneming NMBS Logistics mag dan (eindelijk) goede financiële resultaten boeken, er loert een enorme bedreiging: de afschaffing van de dienst 'gespreid vervoer'.

Trefwoorden: #logistiek, #nmbs, #nmbs logistics, #spoor

Lees verder

Nieuws

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE – Logistics wist in de afgelopen zes maanden voor de allereerste maal in zijn bestaan aan te knopen bij winst en toont zich daar uiterst tevreden over. VBO is minder euforisch en wijst in een mededeling op een enorme bedreiging die onder de waterlijn loert: de afschaffing van de dienst 'gespreid vervoer'.

Gespreid ervoer betekent dat een trein kan worden samengesteld met wagons van diverse spoorklanten. Dat lijkt de evidentie zelf, maar het vraagt méér manipulaties en is daarom duurder in kostprijs.

VBO: "NMBS Logistics garandeert de overleving van deze dienst niet. Indien hij verdwijnt, zal dat een enorme impact hebben op de competitiviteit van onze havens, en zien diverse industrieën zich genoodzaakt zich ergens anders te vestigen."

"Voor bepaalde chemische producten, is spoorvervoer immers de enige toegelaten vervoerswijze. De staalindustrie kampt dan weer met afmetingen die niet over de weg kunnen."

NMBS Logistics kaartte het probleem zelf aan in zijn halfjaarverslag. Daarin staat letterlijk te lezen dat de spoorvrachtonderneming 'bezorgd is over het uitblijven van een beslissing in het dossier van de subsidies voor het intermodale vervoer en het verspreid vervoer."

Het wijst er verder op zelf maximaal inspanningen geleverd te hebben om zijn aanbod in verspreid vervoer te saneren en de activiteit economisch leefbaar te houden: "Maar zonder beslissing over deze activiteit zal NMBS Logistics genoodzaakt zijn om maatregelen te nemen die mogelijk een directe impact op de dienstverlening en op de concurrentiepositie van de havens en de industrie hebben."

Ook de werkgeversorganisaties trokken van hun kant naar eigen zeggen al meermaals aan de alarmbel bij de regionale en federale overheden.

NMBS van zijn kant is dan weer ongelukkig omdat het via zijn afdeling Freight Services, verantwoordelijk voor de rangeeractiviteiten in de goederenstations, 'ook de loonkost van niet door Logistics ingezet personeel moet betalen'.

Alleen die verplichting al had het eerste halfjaar een negatieve impact van niet minder dan -9,9 miljoen euro op de operationele resultaten (ebitda) van de groep, zo meldt het overheidsbedrijf in zijn halfjaarlijkse rapport.

Ter vergelijking: Logistics wist in die periode uit te pakken met een winst van 5,2 miljoen euro.


(Bert Belmans)