• 13/09/2013

Slechts helft bedrijven doet aan energiebeheer in gebouwen

Acht leveranciers slaan handen in elkaar om promotie te maken voor energie- en gebouwenmanagement. Hun vehikel: de DTplan Demodagen.

Trefwoorden: #ABB, #Cenergie, #Dtplan, #Esight, #Gira, #Schneider-Electric, #Siemens, #Socomec, #Stagobel, #Vecolux

Lees verder

opleiding

( Foto: Europese Commissie )

ENGINEERINGNET.BE -- '80% van de bedrijven begrijpt wat energiemanagement inhoudt, maar slechtst de helft daarvan ook effectief stappen ondernemen om de energiekosten te drukken'.

Dat concludeert DTplan, zelf gespecialiseerd aanbieder, uit een rondvraag die ze deed bij 1.800 van zijn contacten. De lage score staat in schril contrast met de 86% die van oordeel is dat ‘investeren in energiemanagement zichzelf wel degelijk terugverdient’.

Sam Tytgat, zaakvoerder van DTplan: “Naar aanleiding van het onderzoek willen we onze markt beter informeren over energiemanagement. We vonden acht sterke sprekers bereid om gerichte infosessies te komen geven."

Onder de sprekers zitten alvast klinkende namen als Universiteit Gent, Lemcko, CEBEO, Deknudt Mirror Works, KNX Professionals, OVED & KHBO.

Maar ook een aantal leveranciers overbrugde zijn commerciële belangen en besliste zijn naam te verbinden aan het event. Dat zijn ABB, Siemens, Schneider-Electric, Cenergie/Esight, Gira, Socomec, Stagobel en Vecolux.

Het evenement bestaat uit twee dagen, met een afwisseling van productvoorstellingen, open debatten, sprekers en praktijkcases, en is gratis toegankelijk voor iedereen.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Informatie: www.dtplandemodagen.be
Izegem, donderdag 10 & vrijdag 11 oktober - 14u30 tot 20u00