• 17/09/2013

Nederlandse RED Engine doorstaat Australische keuring

The RED Engine, de zonneauto van het Nederlandse Solar Team Twente, heeft als eerste in haar klasse de keuring in Australië doorstaan.

Trefwoorden: #Australian Road Authority, #Challenger Class, #RED Engine, #World Solar Challenge, #zonne-auto

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET -- De Australian Road Authority gaf groen licht en dat betekent dat de wagen de weg op mag. Volgende week start het Nederlandse team met testen.

Tijdens de keuring werd gekeken naar het structurele ontwerp van de auto, de verlichting, de remmen en de veiligheidseisen voor de coureurs. The RED Engine scoorde op alle punten ruim voldoende.

Jelle Wagenvoort, technisch manager van het team, wist al dat het goed zat en dat The RED Engine aan alle eisen voldoet. “Maar dit certificaat is een mooie bevestiging.”

Nu The RED Engine goedgekeurd is, kan het team de laatste testen voor de World Solar Challenge uitvoeren. De Australian Road Authority wees een zeventig kilometer lange weg aan waarop dagelijks gereden wordt. “Maandag gaan we direct van start zodat we optimaal voorbereid aan de start staan”, zegt Jelle.

Het Solar Team Twente is het eerste team uit de Challenger Class van de World Solar Challenge dat gebruik mag maken van deze testweg.

De World Solar Challenge (3000 kilometer door de Austrlische woestijn) start op 6 oktober.


(GL) (bron en foto: UTwente)