• 17/09/2013

RS Components introduceert gratis 3D-ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical

Gratis, snelle en intuïtieve ontwerpsoftware van RS Components biedt nieuwe mogelijkheden voor engineers van conceptontwerp tot fabricage.

Trefwoorden: #conceptontwerp, #Design Spark, #engineers, #fabricage, #ontwerpsoftware, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft vandaag  de 3D-ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical geïntroduceerd, een nieuwe 3D CAD-modelleertool die gratis is te downloaden op DesignSpark.

De nieuwe gebruiksvriendelijke DesignSpark Mechanical is ontwikkeld in samenwerking met SpaceClaim, de meest vooraanstaande leverancier van flexibele en betaalbare 3D-modelleersoftware voor engineers. De software is beschikbaar in meerdere talen en is een belangrijke stap in de evolutie van DesignSpark, de online community voor engineers over de hele wereld.

DesignSpark Mechanical doorbreekt twee belangrijke barrières die doorgaans de het gebruik van 3D-software vermoeilijken. Allereerst zijn de doorgaans hoge kosten van de tools en anderzijds de hoeveelheid tijd die gepaard gaat bij het aanleren van de software. DesignSpark Mechanical is niet alleen gratis, maar het gebruiksgemak zorgt ervoor dat engineers snel vertrouwd raken met de software.

“Met de lancering van DesignSpark Mechanical is het de eerste keer dat een dergelijk kwalitatieve 3D-ontwerptool gratis beschikbaar wordt gesteld. Engineers zullen het waarderen dat de modelleersoftware zo intuïtief en flexibel is,” zei Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS Components.

“Het gebruik van DesignSpark Mechanical kan vroeg in de ontwerpcyclus veel tijdrovend aanpassingswerk besparen in vergelijking met traditionele productontwikkelings-processen. Dit is een zeer belangrijk initiatief waarmee engineers innovatieve producten sneller op de markt kunnen brengen en met het STL output format van DesignSpark Mechanical kunnen ontwerpen direct geëxporteerd worden naar 3D-printers.”

De software biedt engineers toegang tot meer dan 38.000 3D-modellen in de uitgebreide online componentenbibliotheek van DesignSpark. RS werkt ook samen met TraceParts, wereldwijd markleider in 3D-content, zodat miljoenen modellen van het online tracepartsonline.net CAD portal in DesignSpark Mechanical format beschikbaar zijn.

“RS vormt een partnerschap met SpaceClaim bij de lancering van DesignSpark Mechanical. Zo wordt het gebruiksgemak van de ‘direct modelling-technologie’ van SpaceClaim gecombineerd met de eenvoudige toegang tot de onderdelen uit het assortiment van RS Online, waarop miljoenen engineers over de hele wereld vertrouwen,” zei Rich Moore, vice president of business development voor SpaceClaim.

“Feature-based CAD is veel moeilijker te leren en met DesignSpark Mechanical kunnen gebruikers snel 3D-modellen creëren om het engineering-ontwerp te versnellen en hun concurrentievoordeel te vergroten.”

Het aantal actieve 3D-CAD gebruikers wereldwijd wordt momenteel geschat op ongeveer 1,5 miljoen. Er wordt echter ook geschat dat er wereldwijd nog eens ongeveer 20 miljoen engineers zijn, die op dit moment geen 3D-CAD gebruiken, maar die veel baat zouden hebben van een tool zoals DesignSpark Mechanical.

Ontwerpengineers zullen er niet alleen creatiever door kunnen worden, maar de tool ondersteunt ook een efficiënter productontwikkelings-proces, van de productie van professionele concepten tot aan de levering van zeer gedetailleerde en gedimensioneerde fabricage-blauwdrukken.

DesignSpark Mechanical maakt gebruik van een krachtige methodologie, ‘direct modelling’ genaamd, die erg veel verschilt van traditionele parametrische of feature-based 3D-CAD software.

De tool biedt eenvoudige opties om real-time bewerkingen en directe feedback mogelijk te maken, waarmee engineers en anderen geometrie kunnen creëren en eenvoudig ideeën en product concepten in 3D kunnen verkennen.

Alle basisontwerpen kunnen snel en eenvoudig uitgevoerd worden door de vier basistools van de software te gebruiken – ‘Pull’, ‘Move’, ‘Fill’ and ‘Combine’ – naast het gebruik van bekende Windows keyboard shortcuts zoals ‘knippen/plakken’, ‘undo/redo’, waardoor het heel intuïtief is voor nieuwe gebruikers.

De software kan ook gebruikt worden als een aanvullende 3D-tool in het productontwikkelings-proces, bijvoorbeeld voor het maken van vroege conceptontwerpen, naast 3D CAD-tools die nu al gebruikt worden.

De tool kan knelpunten oplossen in het begin van het ontwerpproces door wijzigingen en toevoegingen in enkele seconden mogelijk te maken, in plaats van te wachten totdat de CAD-afdeling met de traditionele 3D-tools het ontwerp heeft aangepast.

3D-ontwerpen kunnen ook geëxporteerd worden in STL, het standaard bestandsformaat voor ‘rapid prototyping-constructies’ en ‘computer-aided manufacturing’, en daarnaast biedt het de mogelijkheid om snel offertes van de onderdelenlijst te krijgen via de website van RS.

De tool kan ook ‘circuit layout-bestanden’ in IDF-format importeren vanuit elke PCB-ontwerptool, waaronder de bekroonde DesignSpark PCB-software.

DesignSpark Mechanical kan gratis gedownload worden op www.designspark.com/mechanical en ondersteuning is beschikbaar via de online ontwerpcommunity DesignSpark op www.designspark.com.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.