• 26/09/2013

Egemin pompt 100.000 euro in nieuw testcenter voor AGV’s

Dit is Belgisch. In nieuwe testhal van 2.200 m² kan automatiseringsbedrijf tot negen AGV's tegelijk aan end-of-line kwaliteitscontrole onderwerpen.

Trefwoorden: #agv, #Automated Guided Vehicles, #Automatic Truck Loading, #automation, #egemin, #egemin automation, #logistiek, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Egemin )

ENGINEERINGNET - Egemin Automation, de enige Belgische constructeur van Automated Guided Vehicles, of AGVs, laat weten ruim 100.000 euro geïnvesteerd te hebben in een nieuw atelier voor end-of-line kwaliteitscontrole nabij Antwerpen.

AGV’s of automatisch geleide voertuigen zijn voertuigen die in magazijnen, distributiecentra en productieomgevingen worden ingezet om goederen te transporteren, zonder dat daar een bestuurder aan te pas komt.

Het bedrijf beschikte vroeger al over een testruimte, maar deze was naar verluidt te klein geworden. Het nieuwe atelier is ruim driemaal groter en tegelijk 'op de groei' gebouwd.

In het centrum draaien de machines proef alvorens ze naar de klanten gaan. Egemin: 'Uit algemeen statistisch onderzoek blijkt dat 85% van de storingen optreedt binnen de eerste 100 uren. We laten de AGVs daarom ook 100 uur proefdraaien'.

Voor de proeven is een realistische situatie nagebouwd. Zo is er een station waar machines automatisch van batterij kunnen wisselen, hellingen voor AGVs met een Automatic Truck Loading-functie en via stellingen wordt het deponeren van palletten in hoge rekken gesimuleerd.

De grote ruimte heeft nog een ander voordeel: het bedrijf kan voor een afnemer de testen nu ook ook met echte, omvangrijke objecten uitvoeren, bijvoorbeeld met uitzonderlijk grote rollen. "Vroeger was plaats soms een beperkende factor om verschillende type toestellen gelijktijdig te laten draaien", stelt productmanager Gunter Van Deun.

De hal staat vlakbij de fabricage, waar Egemin de bekabeling en schakelkasten op de aangeleverde chassis monteert.

De vestiging in Antwerpen levert toestellen uit voor de hele wereld, met uitzondering van de VS. Amerikaanse klanten worden beleverd door Egemins lokale vestiging in Michigan.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Egemin Automation levert automatiseringsprojecten die de logistieke en productieprocessen van industriële bedrijven verbeteren. Het Vlaamse bedrijf werkt internationaal vanuit de hoofdzetel in Zwijndrecht nabij Antwerpen en diverse vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.Er zijn 620 medewerkers in dienst.