• 30/09/2013

Solvay bouwt grootste bicarbonaatfabriek van Zuid-Oost Azië in Thailand

Het Belgische Solvay heeft plannen om in Thailand fabriek voor natriumbicarbonaat te bouwen. Dat wordt meteen de grootste in Zuid-Oost Azië, goed voor 100.000 ton per jaar.

Trefwoorden: #bicarbonaat, #carbonaat, #chemie, #Solvay, #Thailand

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE -- Producent Solvay wil in Thailand een plant voor de productie van 100.000 ton natriumbicarbonaat per jaar optrekken. Dat moet de vraag opvangen naar producten voor de gezondheidszorg en voeding in de regio.

Natriumcarbonaat en bicarbonaat worden als grondstof voor een hele reeks toepassingen gebruikt, waaronder voeding, cosmetica en farmaceutische producten, maar ook voor industriële processen.

De productie-eenheid komt op de al bestaande site van het bedrijf, waardoor het heel wat infrastructuur zoals nutsvoorzieningen en contacten met toeleveringsbedrijven gemeenschappelijk kan gebruiken.

Technisch gaat in het proces een nieuwe productietechniek ingeschakeld worden, die naar verluidt minder afval voortbrengt, en onder meer stoelt op energierecuperatie. 'Het project krijgt de volledige steun van de Thaise Investeringsraad', meldt de onderneming.

Het hele project kost 20 miljoen euro en moet in de eerste helft van 2015 operationeel zijn.

Natriumcarbonaat en bicarbonaat vormen 'core business' voor Solvay. De onderneming investeerde recentelijk al op diverse plaatsen in de versterking van zijn productieapparaat, waaronder in Dombasle (Frankrijk) en Torrelavega (Spanje)

Deze beide fabrieken kregen GMP-Pharma (Good Manufacturing Practice) en CEP-certificeringen voor farmaceutische producten, na recente wetswijzigingen in Europese geneesmiddelen.


(Bert Belmans)