• 01/10/2013

Niet evident: 350 deelnemers voor Open Bedrijvendag in 2013

Ondanks de naweeën van de crisis zijn de inrichters van de jaarlijkse Open Bedrijvendag er toch opnieuw in geslaagd een mooi programma samen te stellen. Niet vanzelfsprekend…

Trefwoorden: #case new holland, #coca cola, #kris peeters, #nieuw industrieel beleid, #open bedrijvendag, #total

Lees verder

Nieuws

( Foto: Open Bedrijvendag / © Lieven Van Assche )

ENGINEERINGNET.BE -- Op zondag 6 oktober zijn bijna 350 bedrijven weer even filmster op de 23ste editie van Open Bedrijvendag. Met klinkende namen als Coca-Cola Enterprises, La Lorraine Bakery Group, Total Antwerpen, Case New Holland,…

Dat is niet vanzelfsprekend, de malaise knabbelt aan budgetten, en bedrijven die deelnemen aan het initiatief willen zich uiteraard van hun beste kant laten zien – wat centen kost.

Directeur Matthias Lievens: “We zijn opnieuw ongelooflijk trots dat we zo’n mooi en gevarieerd aanbod van bedrijven kunnen presenteren aan ons publiek. We weten allemaal dat het niet evident is voor de bedrijven om in moeilijke economische tijden te denken aan extra publiciteit. Maar op Open Bedrijvendag krijgen ze de kans om allemaal samen en met de borst vooruit te tonen aan het publiek waar ze voor staan, wat ze doen en hoe ze elk op hun manier werken aan de toekomst."

Dit jaar werd het Nieuw Industrieel Beleid van Vlaams minister-president Kris Peeters gekozen als centraal thema. Aan de deelnemers is gevraagd tijdens de dag uit te pakken met hun innovaties, ongeacht het om duurzaamheid, HR-beleid, state-of-the art productieprocessen, digitalisering of een geïntegreerde aanpak van al deze elementen gaat.

Minister-President Kris Peeters: “Met het Nieuw Industrieel Beleid wil de Vlaamse regering de economie van morgen vorm geven. Industrie is essentieel voor de tewerkstelling en de welvaart en heeft zeker een toekomst in onze regio. De Vlaamse industrie is vandaag goed voor 80% van de uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling Ze vertegenwoordigt 80% van de export en geeft werk aan 376.000 mensen.”

Ook in Wallonië is het Open Bedrijvendag op 6 oktober, stap dus gerust even de taalgrens over en bekijk wat 'Journée Découverte Entreprises' je allemaal te bieden heeft.


(Bert Belmans)