• 03/10/2013

Groots wetenschapsfeest van FWO wil 1.000 vorsers samenbrengen

Bent u bij de 1.000 verwachte bezoekers op het groots opgevat Wetenschapsfeest ter gelegenheid van 85 jaar Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen?

Trefwoorden: #Fonds Wetenschappelijk Onderzoek, #fwo, #kennismaker, #Onderzoek, #research, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: Kennismakers )

ENGINEERINGNET.BE -- Op 17 december 2013 viert het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek-Vlaanderen zijn 85-jarig bestaan. Omdat er onderzoekers in het middelpunt staan, gaat het gebeuren door onder de titel ‘Kennismakers, al 85 jaar zuurstof voor Onderzoek en Ontwikkeling’.

Het FWO verwacht er naar verluidt meer dan 1.000 vorsers, uit alle geledingen van de wetenschap, beginnend of ervaren, mannen en vrouwen, positieve wetenschappers en menswetenschappers,… Deelnemen is voorbehouden aan al wie betrokken is bij het (fundamenteel) wetenschappelijk onderzoek.

Er zijn thematische sessies over diverse domeinen, discussies over wetenschap in de maatschappij, toegang tot wetenschap en transparante resultaten, … maar ook 'luchtiger' thema’s als koken en wetenschap, topsport en wetenschap…

Hooggeplaatste personen, wereldexperts op hun terrein, zelfs een mogelijke nobelprijswinnaar staan op het spreekgestoelte en zullen er ook aanspreekbaar zijn in de wandelgangen.

Afgesloten wordt met een Belgische première van de uitvoering van Icarus at the edge of time, een multimedia spektakel met de muziek van Philip Glass, live uitgevoerd door het Universitair Symfonisch Orkest, en met Michael Pas in de hoofdrol.


(Bert Belmans)

PRAKTISCH
Wetenschapsfeest voor en door vorsers
Deelnemen is gratis
Datum: 17 december 2013 van 9u30 tot 19u00
Locatie: ICC Gent
Info: www.kennismakers.be