• 03/10/2013

Opmerkelijk: Vlaams durfkapitaalfonds investeert in CNC-gereedschappen

Jonge Vlaamse aanbieder van slijpdiensten en snijgereedschappen Skara overtuigt durfkapitaalfonds voor jonge ondernemers 'The Talent-Capital' om te investeren in zijn groei.

Trefwoorden: #Bert Thyvaert, #cnc, #durfkapitaal, #economie, #frezen, #gereedschapsmachine, #metaalbewerking, #priva equity, #skara, #Slijpen, #talent-capital bridge, #werktuigmachine

Lees verder

Techniek

( Foto: Skara, Bert Thyvaert )

ENGINEERINGNET.BE -- Het hoeft niet altijd om jonge investeerders in de cloud, big data of medische hightech te gaan: ook het mechanisch georiënteerde jonge Skara in Diksmuide is erin geslaagd de nodige fondsen voor een kapitaalverhoging te verkrijgen van een private equity fonds om zijn groei te bekostigen.

In dit geval gaat het om 'Talent-Capital Bridge', een fonds voor jongere investeerders. Maar ondanks alles is het vrij opmerkelijk nieuws dat een private equity fonds geld pompt in een traditionele sector als die van frees-, slijp- en snijgereedschappen voor CNC- en werktuigmachines.

De 29-jarige ondernemer Bert Thyvaert overtuigde met zijn ambitieuze plannen om wat hij de ‘fragiele bestaande markt’ noemt, nieuw leven in te blazen. Hij diende een sterk dossier in en wist het durfkapitaalfonds zelfs warm te maken voor de meerderheid van de kapitaalverhoging.

“Bert is het prototype van de jonge ondernemer waarvoor wij een brug willen zijn tussen talent en kapitaal”, stelt Rob Bloemen, mede-oprichter van de Talent-Capital Bridge.

Skara werd opgericht in 2009. Hoe groot de kapitaalverhoging is, werd niet meegedeeld.


(Bert Belmans)