• 09/10/2013

EU keurt overname PMH-E door Reesink goed

De Europese Commissie geeft haar goedkeuring aan de al eerder aangekondigde overname door Reesink van Pon Material Handling Europe.

Lees verder

Nieuws

( Foto: Reesink )

ENGINEERINGNET.NL -- Reesink neemt alle aandelen van PMH-E over, waaronder het bedrijf Motrac Hydraulik. Van een ander bedrijf dat bij PMH-E hoort, Felzer Fördertechnik, krijgt Reesink 75% van de aandelen in handen.

Volgens de Europese Commissie heeft de overname geen noemenswaardig effect op de concurrentie op de markten waar de betreffende bedrijven actief zijn.

De overname kost 62,5 miljoen euro en zal leiden tot een verdubbeling van de omzet van Reesink. Het bedrijf is gericht op het distribueren van machines ten behoeve van de land- en tuinbouw en landschappelijk onderhoud, als mede het leveren van machines aan technische groothandels, staalbouwers, constructiewerkplaatsen, machinefabrikanten, installatiebouwers en de agro-industrie. PMH-E houdt zich bezig met de verkoop en verhuur van vorkheftrucks en reinigingsmachines.

Verwachte winst van de overname ligt in het gebruik maken van elkaars verkoopkanaal. Reesink is voornamelijk actief in Nederland, en PMH-E zet juist veel om in Duitsland.

Reesink heeft de afgelopen drie jaar diverse bedrijven overgenomen, zoals De Kemp Groep en Hans van Driel. Het succes daarvan moet zich nog bewijzen. Pluspunt is dat Reesink in de eerste helft van 2013 bijna evenveel omzet en nettowinst behaalde als in dezelfde periode een jaar eerder, ondanks moeilijke marktomstandigheden.

Dit kwam voor dit jaar uit op 111,5 miljoen euro omzet en 3,6 miljoen euro nettowinst.


(Lydia Heida)