• 10/10/2013

Boskalis mag gezonken cruiseschip Concordia wegslepen

Boskalis meldt contract voor het wegslepen van het Concordia-wrak voor Italiaanse eiland Giglio binnengehaald te hebben. De eindbestemming ligt nog niet vast.

Trefwoorden: #bagger, #boskalis, #concordia, #costa crocieri, #dockwise, #dockwise vanguard, #giglio, #logistiek, #nieuws, #onderhoud, #smit

Lees verder

nieuws

( Foto: Boskalis, impressie van de Concordia aan boord van de Dockwise Vanguard )

ENGINEERINGNET – Na de succesvolle operatie om het gezonken cruiseschip Concordia overeind te trekken, en in afwachting van het opdrijven van het schip, meldt Boskalis het wrak ook te mogen wegslepen van bij het Italiaanse eiland Giglio.

Het in 2012 overgenomen Duitse en huidige dochterbedrijf Dockwise heeft daar naar verluidt met opdrachtgever Costa Crociere overleg over gevoerd en mocht nu een definitief contract ontvangen.

De firma schakelt daarvoor zijn Dockwise Vanguard in, een halfafzinkbaar platform dat het speciaal voor het optillen en vervoeren van extreem grote en zware ladingen, zoals boorplatforms, inschakelt.

De eindbestemming van het wrak is nog niet bekend. Boskalis: 'Er is besloten tot een unieke operatie waarbij de Concordia veilig naar een locatie wordt vervoerd om te worden gesloopt'.

'De opdrachtgever moet in overleg met de lokale autoriteiten nog een besluit nemen over de eindbestemming. Slopen van het schip in Italië is een van de mogelijkheden die nog wordt onderzocht'.

Als onderdeel van het contract zal de Dockwise Vanguard een aantal aanpassingen ondergaan om het laden van de Concordia in zijn huidige staat mogelijk te maken. De operatie staat gepland voor medio 2014 en met de beschreven werkzaamheden is een waarde gemoeid van circa USD 30 miljoen.

De Vanguard is oorspronkelijk ontworpen voor het transporteren van olie- en gasplatforms op zee, maar kan ook andere vaartuigen vervoeren en gebruikt worden als droogdokfaciliteit op zee.

Het schip/platform heeft een open en platte achtersteven en een dek zonder boeg, zodat het in staat is om ladingen te vervoeren die langer en breder zijn dan het dekoppervlak van 275 bij 70 meter.

Wanneer de ballasttanks met water worden gevuld, zinkt het dek af tot onder de waterspiegel zodat ladingen met een grote diepgang kunnen worden geladen.

Als de Vanguard eenmaal half afgezonken is, zal de drijvende Concordia boven het dek in positie worden gebracht. Vervolgens zullen de ballasttanks worden leeggepompt en zal het schip inclusief het wrak boven de waterspiegel worden gebracht zodat de lading snel en veilig kan worden verscheept.

In de eerste maanden na het ongeval van de Concordia was Boskalis eveneens betrokken en heeft dochter SMIT Salvage emergency response diensten verleend. SMIT Salvage is er, samen met haar lokale partner Tito Neri, in geslaagd om de bunkerolie uit het schip te verwijderen en hield van half januari tot half maart 2012 toezicht op het gestrande schip.


(Bert Belmans)