• 15/10/2013

Familiebedrijf Lambo investeert in nieuwe productie-eenheid

Lambo, een familiebedrijf sinds 1865 en actief in de voedings- en farmaceutische sector als producent van zachte gelatine capsules breidt uit met de bouw van een gloednieuwe fabriek.

Trefwoorden: #farma, #gelatinecapsules, #Lambo Laboraties, #softgels, #voedingssupplementen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Lambo )

ENGINEERINGNET.BE -- Lambo Laboratories, een familiebedrijf sinds 1865 en actief in de voedings- en farmaceutische sector als producent van zachte gelatine capsules breidt fors uit met de bouw van een nieuwe fabriek in Wijnegem.

De stijgende markt van voedingssupplementen zorgt voor expansiekoorts. Zo ook voor Lambo Laboraties dat voor de tweede keer in een decennium zijn productievloer uitbreidt. Deze keer met zo'n 4000 vierkante meter. Het bedrijf verlaat daarmee zijn oude locatie in Borgerhout en opteert voor een gloednieuwe productie unit in Wijnegem.

Op de explosief groeiende markt van voedingssupplementen zijn veel spelers actief. Sommige bedrijven mikken op bulkafzet, andere spelen meer in op nichemarkten.

Lambo behoort tot die laatste doordat ze gericht trachten in te spelen op specifieke vragen van klanten en ook in kleinere hoeveelheden kunnen leveren. De core activiteit van Lambo bestaat uit de productie van gelatinecapsules of softgels. In België zijn zij de enige producent, op Europees vlak zijn er een tiental concurrenten.

De productie van gelatinecapsules is voornamelijk ideaal voor het verwerken van oliën zoals visolie.


(Dominique De Vos)

ACHTERGROND
Lambo begon in 1865 als bottelaar van plantaardige extracten maar schakelde later over naar capsules en softgels. Vandaag is Lambo Laboratories nog steeds een (5e generatie) familiebedrijf met 35 werknemers dat gevestigd is te Antwerpen. De productie is voor 50% gericht op de Belgische en Nederlandse markt. Overige afzetgebieden zijn Frankrijk, Duitsland en het Midden-Oosten.