• 16/10/2013

Tweede prestigieuze internationale prijs voor VUB-ingenieur Vincent Ginis

Ingenieur Vincent Ginis, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, krijgt voor zijn doctoraatsthesis een Award op de Annual Meeting van de IEEE Photonics Society in Seattle.

Trefwoorden: #IEEE Photonics Society; SPIE; VUB, #Vincent Ginis

Lees verder

Nieuws

( Foto: VUB )

ENGINEERINGNET.BE -- Vincent Ginis, verbonden aan de onderzoeksgroep Applied Physics van de Vrije Universiteit Brussel, verkreeg een IEEE Graduate Student Fellowship Award op de Annual Meeting van de IEEE Photonics Society in Seattle (VSA).

Vorig jaar berichtten we reeds over de prestigieuze scholarchip van The Society of Photo-Optical Instrumentation Engineers (SPIE) die Ginis te beurt viel voor zijn doctoraatswerk over de fundamentele interactie tussen licht en materie. Nu breit hij daar een vervolg aan met deze jaarlijkse internationale prijs.

De Photonics Society van IEEE, ‘s werelds grootste professionele organisatie van elektrotechnische ingenieurs, reikt deze prijs wereldwijd uit aan tien doctoraatsstudenten ter ondersteuning van hun verdere onderzoekscarrière.

In zijn doctoraatsonderzoek, onder leiding van Prof. Philippe Tassin, Prof. Jan Danckaert en Prof. Irina Veretennicoff, bestudeert Ginis de exotische fysica en toepassingen van metamaterialen.

Zo toont hij aan hoe de kleur van licht aangepast kan worden met behulp van tijdsvariërende metamaterialen. Daarnaast onderzoekt hij ook hoe licht op efficiënte wijze kan opgesloten worden in extreem kleine volumes en hoe de kracht van licht in nanofotonische componenten kan versterkt worden.

Op deze manier draagt dit onderzoek bij tot een beter begrip van het gedrag van licht op nanoschaal dimensies in het kader van de integratie van complexe optische componenten in informatieverwerkende systemen.


(Dominique De Vos)