• 16/10/2013

Nielsen-Massey verdrievoudigt Nederlandse productiefaciliteit

De wereldbefaamde Amerikaanse vanille- en smaakproducent nam onlangs haar nieuwe Europese hoofdkantoor en productielocatie officieel in gebruik.

Trefwoorden: #biologische vanille-extracten, #Jorritsma Bouw West, #Nielsen-Massey, #productiefaciliteit, #vanille- en smaakproducent

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nielsen-Massey )

ENGINEERINGNET.NL -- De zeer snel gestegen vraag naar de producten van Nielsen-Massey maakte het nodig om de productiefaciliteit te verdrievoudigen.

De kantoorruimte werd zelfs tien keer groter. Ook de nieuwe locatie staat in Leeuwarden. Bouwbedrijf Jorritsma Bouw West voerde de werkzaamheden uit. Het nieuwe onderpand kostte bijna 3 miljoen euro, gefinancierd door de Nederlandse divisie van de Deutsche Bank.

Er is onder meer sprake van een grote vraag naar biologische vanille-producten. Het bedrijf haalt dit extract uit verse biologische vanille-bonen. De opstart van deze productie kostte veel geld, maar dat begint zich nu terug te betalen.

In het nieuwe pand is de productiecapaciteit voor biologische vanille-extracten verdubbeld. Ook is aparte apparatuur voor de bio-productie geïnstalleerd, wat een heleboel schoonmaakwerk scheelt.

Er komt uiteindelijk ook een demonstratie-keuken in het pand, voor het geven van lessen.

Het familiebedrijf heeft al 18 jaar een productiefaciliteit in Leeuwarden, naast één in Waukegan in de Verenigde Staten. Daar staat ook het hoofdkantoor. Nielsen-Massey is in 1907 opgericht en verkoopt wereldwijd producten aan chefs, voedselproducenten en supermarkten, zoals Dunnes, Tores, Superquinn, Tesco, Spar, Londis, El Corte Ingles, Farrefour, Alma Market, Minieuropa, Sainsbury’s en Waitrose.

Naast vanille-producten, verkoopt Nielsen-Massey extracten van chocolade, amandel, sinaasappel, citroen, koffie, pepermunt, oranjebloesem- en rozenwater. Alle producten zijn natuurlijk, allergie-vrij, gmo-vrij, gecertificeerd koosjer en gluten-vrij.


(Lydia Heida)