• 21/10/2013

Chinese busbouwer BYD op zoek naar Europese locatie voor assemblagefabriek

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe op Kortrijkse vakbeurs Busworld: "Wij moeten zo’n 100 exemplaren verkopen in Europa om een fabriek te rechtvaardigen en dat moment komt dichtbij"

Trefwoorden: #assemblage, #busbouwer, #busworld, #byd, #chinese, #chiness, #ebus, #economie, #Isbrand Ho

Lees verder

nieuws

( Foto: BYD, ebus op Schiphol )

ENGINEERINGNET - De snel groeiende Chinese autofabrikant BYD claimt 'serieuze plannen te hebben voor een Europese busassemblage faciliteit'. Aanleiding zijn de naar verluidt 'positieve, Europa-brede testresultaten van zijn elektrische busmodellen', de zogenaamde ebus.

“Wij moeten zo’n 100 exemplaren verkopen in Europa om een fabriek te rechtvaardigen en dat moment komt dichtbij, zegt Isbrand Ho, Managing Director van BYD Europe.

In zijn speech op de openingsdag van Busworld in het Belgische Kortrijk stelde Ho: "Van Tel Aviv tot Helsinki hebben we proeven met onze ebus in reguliere dienstregelingen lopen of hebben we inmiddels tests afgerond."

"De resultaten zijn stuk voor stuk positief, met exploitanten die na tests aangeven dat onze claim van een actieradius van 250 kilometer in stedelijke gebieden, te conservatief is. Daarnaast halen zij een enorme energiebesparing – wat gunstig is voor het milieu en de operationele kosten”.

Volgens Ho is er nog geen besluit genomen over de locatie van de assemblagefabriek: "Een aantal landen wordt overwogen'. Belangrijk bij de keuze zijn toegang tot de markt en een aantrekkelijk vestigingsklimaat, aldus de managing director.

In Europa is BYD’s ebus al getest in Parijs, Bremen, Bonn, Madrid, Barcelona, Salzburg, Warschau, Amsterdam, Brussel en Boedapest. In Londen gaat de test binnenkort van start.

Op het Nederlandse Waddeneiland Schiermonnikoog is inmiddels de hele busvloot vervangen en worden er alleen nog 100% elektrische bussen van de Chinese fabrikant ingezet. Vliegveld Schiphol heeft onlangs 35 volledig elektrische bussen besteld voor vervoer van passagiers tussen vliegtuigen en terminals.

Het energieverbruik van de 12 meter lange ebus is rond 130kWh/100km in stedelijke omstandigheden. Hij levert daarmee een besparing van de brandstofkosten tot 80% in vergelijking met een bus op diesel. Het cijfer is gebaseerd op uitgebreide praktijktests, onder meer in de Zuid-Chinese stad Shenzhen.

Het hart van de ebus is een Fe-accu (lithium ijzer fosfaat), die BYD, als 's werelds grootste fabrikant van oplaadbare batterijen, zelf bouwt.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
BYD heeft de vermaarde Warren Buffett sinds 2008 als aandeelhouder (9,89% van de aandelen). Het bedrijf legt sterk de nadruk op zijn onafhankelijkheid: 'De Chinese overheid heeft geen belang in BYD, of in zijn R&D-afdeling, productie of enige andere afdeling. Daarnaast verleent de Chinese regering géén steun aan BYD om succesvol te worden in markten buiten China'.
Het Europese hoofdkantoor is sinds 1999 gevestigd in Rotterdam, met commerciële activiteiten sinds 2010. BYD heeft de intentie om alleen al in Nederland 20 miljoen te investeren in de komende jaren. Het merk zal werk bieden aan ongeveer 150 mensen.