• 25/10/2013

Ontwikkeling multifunctionele reclameborden (+video)

De 4-D World Group in Sliedrecht heeft kantelbare reclameborden ontwikkeld die ook nog eens de lucht zuiveren en energie opwekken.

Trefwoorden: #4-D World Group, #BAM, #energie opwekken, #Heijmans, #Heras, #lucht zuiveren, #multifunctionele reclameborden, #Philips, #TNO, #VolkerWessels

Lees verder

Nieuws

( Foto: 4-D World Group )

ENGINEERINGNET.NL -- Het bedrijf wil elke oppervlakte zo goed mogelijk benutten door het voor meerdere doeleinden te gebruiken.

Tegelijkertijd kan er zo een maximale financiële opbrengst per vierkante meter worden bereikt. 4-D staat voor de drie dimensies met duurzaamheid als extra toevoeging.

De eerste multifunctionele reclameborden zijn onlangs geplaatst. Rond de honderd projecten zijn inmiddels in ontwikkeling, onder meer bij voetbalstadions van Ajax, Feyenoord en PSV.

Hiervoor werkt 4-D World Group samen met partners zoals BAM, VolkerWessels, Heras, Heijmans, Philips en TNO.

De reclameborden zijn voorzien van een aluminium chassis met driehoekige of vierkantige draaibare kokers. De kokers zijn te voorzien van zonnepanelen, luchtzuiverende plantjes en coatings, geluidsreducerende panelen, regenwaterfilters en reclamemateriaal.

Voor dit laatste is de toepassing van verschillende materialen mogelijk, zoals doek, plaatmateriaal en LED's, of het creëren van een lichtbak aan één zijde.

De basis chassis heeft een afmeting van 1,25 meter breed, 2,25 meter lang en 0,60 meter diep, dat naar elke gewenste maat is uit te breiden.

De borden zijn te plaatsen op tal van objecten, variërend van daken, containers tot bruggen en hekwerken. Zo krijgt elk oppervlak meerdere functies. Met de reclame kan geld worden verdiend en met bijvoorbeeld het tegelijkertijd zuiveren van de lucht is een maatschappelijke functie gediend.


(Lydia Heida)

Video: