• 28/10/2013

Dochteronderneming BASF breidt Gentse faciliteit uit

CropDesign opende in het Bio-Acceleratorgebouw van het Gentse technologiepark een nieuwe vleugel met vier verdiepingen voor laboratoria, kantoren en technische ruimtes.

Trefwoorden: #BASF, #Bio-Acceleratorgebouw, #CropDesign, #plantenbiotechnologisch onderzoek, #TraitMill, #Vlaams Instituut voor Biotechnologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot video CropDesign )

ENGINEERINGNET.BE -- Dit bedrijf verricht onderzoek naar de genetische basis van de groei en productiviteit van gewassen.

CropDesign ontwikkelde onder meer het platform TraitMill, waarmee experimentele stappen van plantenbiotechnologisch onderzoek op industriële schaal toegepast worden.

Dit heeft als doel te onderzoeken hoe de opbrengst van gewassen is te verhogen. Jaarlijks test het bedrijf meer dan 140.000 rijstplanten, en die kennis wordt vervolgens toegepast in verschillende andere belangrijke landbouwgewassen.

Het Duitse chemieconcern nam CropDesign zeven jaar geleden over van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en de Universiteit van Gent. CropDesign telt inmiddels bijna honderdvijftig medewerkers, een verdubbeling sinds de overname.

BASF stelt dat de nabijheid van belangrijke instituten, zoals het VIB, een rol speelde bij deze uitbreiding. Het nieuwe gedeelte omvat circa 4.000 vierkante meter. Hierdoor komt er meer ruimte voor interactie tussen wetenschappers en het uittesten van nieuwe technologieën. Gent verstevigt met deze uitbreiding zijn toonaangevende positie in de plantenbiotechnologie.


(Lydia Heida