• 31/10/2013

Productieproblemen zink in concentraat bij Nyrstar

Mijnbouw- en metaalbedrijf Nyrstar stelt productieverwachtingen bij door productieproblemen zink in concentraat in eigen mijnen.

Trefwoorden: #metaalbedrijf, #Mijnbouw, #Nyrstar, #zink in concentraat, #zinkmetaal

Lees verder

nieuws

( Foto: Nyrstar )

ENGINEERINGNET.BE -- Mijnbouw- en metaalbedrijf Nyrstar heeft door problemen in de productie van zink in concentraat zijn productieverwachtingen bijgesteld.

De eigen mijnen van Nyrstar produceerden ongeveer 65.000 ton zink in concentraat in het derde kwartaal van dit jaar, een daling van zo'n 7% in vergelijking met het vorige kwartaal. Volgens het bedrijf werd deze daling veroorzaakt door de operationele uitdagingen in Myra Falls en Middle Tennessee Mines. Andere mijnen bleven binnen de verwachtingen of kenden zelfs een lichte stijging.

Voor het laatste kwartaal van dit jaar stellen worden hogere productievolumes voorspeld, maar naar verwachting zullen sommige problemen blijven bestaan in het mijnbouwsegment. Daarom verlaagt het bedrijf zijn richtlijn voor de productie van zink in concentraat voor het volledige jaar 2013 naar 265.000-280.000 ton. Voorheen was dit 300.000 tot 340.000 ton.

Het metaalverwerkende segment kende dan wel weer een sterk derde kwartaal met een productie van zinkmetaal van ongeveer 282.000 ton. Een stijging met 10% in vergelijking met het vorige kwartaal en de hoogste kwartaalproductie sinds 2011. Volgens het bedrijf blijft daardoor de richtlijn voor zinkmetaal voor het volledige jaar 2013 van 1,0 tot 1,1 miljoen ton behouden.

Deze stijging is een algemene tendens gezien de productie bij alle zinksmelters kwartaal op kwartaal steeg. De grootste verbeteringen kwamen van de smelters in Auby en Balen/Overpelt, daar noteerde men een stijging van respectievelijk 30% en 17%.


(Dominique De Vos)

ACHTERGROND
Nyrstar is een mijnbouw- en metaalbedrijf voor voornamelijk zink en lood maar ook voor andere basis- en edele metalen. Het bedrijf heeft mijnbouw-, smelt- en andere activiteiten in Europa, Amerika, China en Australië en stelt meer dan 7.000 mensen te werk. Nyrstar werd opgericht in België en heeft zijn hoofdkantoor in Zwitserland.