• 31/10/2013

Nieuwe cacao-verwerkingsfabriek in gebruik

Tradin Organic Agriculture heeft de nieuwe cacao-verwerkingsfabriek te Middenmeer nu officieel in gebruik genomen.

Trefwoorden: #cacao, #cacao-verwerkingsfabriek, #cacaobonen, #Tradin Organic Agriculture, #verwerkingsfabriek

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia, doorsnede verse cacao bonen )

ENGINEERINGNET.NL -- Deze fabriek verwerkt gecertificeerde en gespecialiseerde cacaobonen, die uit de hele wereld afkomstig zijn. De capaciteit van de nieuwe faciliteit, die de naam 'Crown of Holland heeft gekregen, ligt op 9.000 ton.

Locatie is Agriport A7, een duurzaam bedrijventerrein op 40 kilometer afstand van de Amsterdamse haven. Hier worden wereldwijd de meeste cacaobonen gedistribueerd.

De bonen worden in zijn geheel geroosterd: dat maakt het mogelijk om, in combinatie met 'single-origin' cacaobonen, allerlei aromaprofielen te maken in cacao-likeuren en -poeders.

Door de efficiënte apparatuur, beheersbare omvang en slimme lay-out zijn in de fabriek zowel kleinere als grotere hoeveelheden bonen te verwerken. Daardoor is het mogelijk om nicheklanten en grote verwerkers die hun gecertificeerde cacaoproductie willen uitbesteden, van dienst te zijn.

De nieuwe fabriek is nu ruim een maand in gebruik en op 14 november 2014 vindt de officiële opening plaats, met internationale gasten uit de cacao-industrie.


(Lydia Heida)