• 05/11/2013

Koning & Hartman mag bij NMBS 5.500 walkie talkies vervangen

Technologiebedrijf Koning & Hartman laat weten mobiele telecom-opdracht van NMBS verworven te hebben. Algemeen directeur Oswald Coene: 'Nu zijn we ook belangrijke partij in België'.

Trefwoorden: #ict, #Koning & Hartman, #motorola, #nmbs, #telecom, #walkie talkie

Lees verder

Nieuws

( Foto: NMBS, treinbestuurder )

ENGINEERINGNET.BE - Koning & Hartman wordt verantwoordelijk voor alle mobiele communicatie van de NMBS. De leverancier mag al sinds 2009 aan de Belgische spoorwegen leveren, maar breidt de bestaande contracten aanzienlijk uit door verantwoordelijk te worden voor alle mobiele telecom van het overheidsbedrijf.

Tijdens de volgende vier jaar zal het accent naar verluidt liggen op de transitie van een analoog naar een digitaal mobiel netwerk. Om welk bedrag het gaat, werd niet vrijgegeven. 'Dat is confidentieel', stelt woordvoerster Rowena Struijk-Ladeur in een reactie op onze vraag naar meer informatie.

Vast staat wel dat het inclusief de levering is van nieuwe portofoons van het merk Motorola. En vermits er vandaag zowat 5.500 walkie talkies bij de NMBS in gebruik zijn, geeft dat alvast een idee van de contractomvang.

Het bedrijf mag overigens instaan voor de volledige omkadering van het mobiele gebeuren: infrastructuur, dispatching, repeaters, antennetechnologie, software-applicaties etc,… Binnen het contract valt ook het onderhoudsgebeuren van alle apparaten.

Algemeen directeur Oswald Coene: "In Nederland zijn wij op het gebied van mobiele communicatie al een grote speler in het openbaar vervoer. Door deze samenwerking worden wij nu ook een belangrijke partij in België."


(Bert Belmans)