• 13/11/2013

De nieuwe prestatieklasse: de PFC200 controllers

Automatiseringsoplossingen voor iedere toepassing: tussen de industriële PC's van de serie 758 en de controllers van de serie 750 heeft WAGO de serie PFC200 besturingen geëtableerd.

Trefwoorden: #MOC

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Gebaseerd op een real time Linux-besturingssysteem werd met de PFC200 een performant automatiseringsplatform gecreëerd dat compact, krachtig en universeel inzetbaar is.

Met de nieuwe serie controllers komt WAGO tegemoet aan de toenemende behoefte aan ruimtebesparende besturingen die naast klassieke PLC-taken ook de communicatie met onder- en bovengeschikte systemen voor hun rekening kunnen nemen.

De PFC200 met Cortex-A8-procesarchitectuur is compatibel met alle besturingen en modules van het WAGO I/O-SYSTEM 750. Dankzij de doordachte constructie (zonder ventilator en batterij) met SDHC-geheugen zijn de controllers onderhoudsvrij en uitermate robuust.

De PFC200 kan via de geïntegreerde webserver per Web Based Management, via de CODESYS-programmeeromgeving conform IEC 61131-3 alsook via een configuratiedialoog direct op de Linux-console worden geconfigureerd. Specifieke kennis van het besturingssysteem is hiervoor niet vereist.

De nieuwe serie controllers is voorzien van twee ETHERNET-aansluitingen en – afhankelijk van de productvariant – van andere communicatie-interfaces: RS-232/RS-485, CAN, CANopen of Profibus DP Slave. Voor de communicatie met bovengeschikte systemen ondersteunt de controller PFC200 de protocollen DHCP, DNS, SNTP, FTP, TELNET, HTTP en Modbus TCP/UDP.

Om veilige verbindingen via HTTPS of FTPS tot stand te kunnen brengen, behoren ook SSH en SSL/TLS tot de standaarduitrusting.

Het WAGO I/O-SYSTEM 750
Voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden toegelaten: het WAGO I/O-SYSTEM houdt dankzij het modulaire en veldbusonafhankelijke design rekening met de eisen die aan decentrale veldbussystemen worden gesteld.

De modulaire grondgedachte treft men ook aan in de ondersteuning van talrijke veldbussystemen. Afhankelijk van de toepassing kan tussen veldbuscouplers en veldbuscontrollers (PLC) voor verschillende protocollen worden gekozen.

Meer dan 400 verschillende modules maken van het WAGO I/O-SYSTEM 750 een schaalbare oplossing met een hoge integratiedichtheid en een uitermate aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.


Meer informatie:
WAGO Kontakttechnik
Excelsiorlaan 11
B-1930 Zaventem
Tel. +32 (0)2 717 90 90
Fax +32 (0)2 717 90 99
info-be@wago.com
www.wago.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WAGO


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciele invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.