• 19/11/2013

PROFIdag 2013: Steeds meer samenwerking tussen concullega’s

Verenigingsmanager Ronald ten Boden in nasleep van PROFIdag 2013: "We zien steeds meer samenwerking tussen niet alleen aanvullende bedrijven maar ook tussen concullega’s."

Trefwoorden: #io link, #pi nederland, #profibus, #profidag, #profinet, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: PI Nederland )

ENGINEERINGNET.NL - PI Nederland, de vereniging achter PROFIBUS, PROFINET en IO-Link, heeft zijn jaarlijkse PROFIdag achter te rug, deze maal in Eindhoven. Engineeringnet.nl was mediapartner van het event.

Verenigingsmanager Ronald ten Boden is tevreden: "De stemming bij zowel de bezoekers als bij de tweeëntwintig standhouders was zonder meer enthousiast."

Daar getuigden ook de reacties op Twitter van: 'Succesvolle #PROFIdag, grote opkomst maakt #PROFIdag nu al tot een succes', 'de EMC workshop is lekker interactief, leuk!' en 'Fantastische opkomst en veel interessante lezingen'.

De hoge opkomst, volle zalen en de enthousiaste feedback weerspiegelen het innovatieve werkveld waar de PI vereniging zich in beweegt, stelt ten Boden: "Door gezamenlijk de uitdagingen van deze tijd te bespreken proberen we de individuele uitdagingen collectief op te pakken."

"Binnen de vereniging zien we bijvoorbeeld steeds meer samenwerking tussen niet alleen aanvullende bedrijven maar ook tussen concullega’s."

"Waarbij we ons als vereniging verplaatsen in de eindgebruiker en kijken naar zijn concrete probleem. Ook hebben we de leveranciers hun onafhankelijke PI organisatie weer een gezicht kunnen geven en streven we er naar om dit in 2014 een vervolg te geven."


(Bert Belmans)

VERSLAG VAN DE DAG

In de ochtend was de instap zeer laag door de basics of PROFIBUS, PROFINET en IO-Link door te nemen. Na de eerste pauze werd het programma vervolgd met thema’s als het draadloos overbrengen van PROFINET, cyber security, machineveiligheid, tips en tricks betreffende bekabeling en EMC-problematiek.

Waarbij aan de orde kwam dat een stuk bewustwording betreffende cyber security bij nog veel te weinig bedrijven op de kaart staat. De presentatie omtrent explosieveiligheid werd ook erg goed ontvangen, zo ook de presentatie omtrent EMC-problematiek met zeer sprekende voorbeelden uit de praktijk.

In de middag werden de meeste zalen omgebouwd naar meer praktijkgerichte cases. Zo ging een groep aan de gang met EMC bestrijden met aarding en afscherming en werd er een masterclass masterclass maintenance en management gegeven.

Ook werd er een PROFIsafe-workshop gegeven en werd er invulling gegeven aan het innovatief opbouwen van schakelkasten door gebruik te maken van onder andere IO-Link. Daarnaast werd PROFINET in de praktijk toegepast binnen een tweetal verschillende lezingen, waarbij PROFIdrive, PROFIsafe en PROFIenergy ook aan bod kwamen.