• 21/11/2013

Yara koopt Duits watersensor technologiebedrijf

Deze overname van het Duitse ZIM Plant Technology is onderdeel van Yara's strategie om zich te richten op efficiënt watergebruik in de landbouwsector.

Trefwoorden: #Crop Nutrition Solutions, #irrigatiesystemen, #landbouwsector, #watergebruik, #Yara, #ZIM Plant Technology

Lees verder

Nieuws

( Foto: ZIM Plant Technology )

ENGINEERINGNET -- ZIM Plant Technology ontwikkelt sensoren om het watergebruik tijdens het telen van diverse gewassen te monitoren.

Het gaat hierbij voornamelijk om irrigatiesystemen die met een hoge precisie werken om zo de oogst te vergroten en kwalitatief te verbeteren, en tegelijk efficiënt met water om te gaan.

Yara is van plan de kennis en techniek van het Duitse bedrijf in de bestaande divisie 'Crop Nutrition Solutions' te incorporeren. De precisie van deze watertechnologie wordt gecombineerd met de kennis van Yara over vloeibare bemesting. Doel is zo de positie van Yara binnen deze groeiende onderdelen van de landbouwsector te versterken.

Ook past het binnen de 'Creating Impact Strategy' van Yara dat gericht is op de aanpak van grondstofschaarste. De beschikbaarheid van zoet water zal naar verwachting één van de grootste mondiale uitdagingen zijn van de toekomst.

Op dit moment verbruikt de landbouw wereldwijd 70% van de beschikbare voorraad aan zoet water. De monitoring met sensoren kan het watergebruik met 20% verminderen.

Yara verwacht in het komende decennium meer dan 50.000 sensor systemen te kunnen verkopen. Dit kan een besparing opleveren van 300 tot 500 miljoen kubieke meter water per jaar, wat gelijk staat aan het totale jaarlijkse waterverbruik in Noorwegen.

De overname zal naar verwachting nog voor het einde van het jaar zijn afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.


(Lydia Heida)