• 22/11/2013

Solvay en Shanghai 3F gaan productiecapaciteit speciale polymeren verhogen

Solvay en Shanghai 3F New Material zijn overeengekomen om een gezamenlijke productieonderneming te vestigen in het Chinese Changshu.

Trefwoorden: #fluoromonomer TFE, #gefluoreerde polymeren, #PTFE-polymeren, #Shanghai 3F New Material, #Solvay, #speciale polymeren

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Corbis - Solvay photolibrary )

ENGINEERINGNET -- Om tegemoet te komen aan de snelgroeiende Aziatische markt, werd besloten de productie van hoogwaardige gefluoreerde polymeren te verhogen.

De joint venture voor de productie van fluoromonomer TFE en van PTFE-polymeren zal voor 80% in handen zijn van SH3F en voor 20% van Solvay.

SH3F zal haar fabriek voor de productie van TFE en PTFE inbrengen, terwijl de bijdrage van Solvay een geldbetaling is en een licentieverlening voor zijn PTFE-technologie, beschermd door eigendomsrechten van de Groep. SH3F zal de productiefaciliteit van de gezamenlijke onderneming beheren.

Bovendien hebben de bedrijven een leveringsovereenkomst getekend voor de lange termijn van grondstoffen voor de productie van gefluoreerde polymeren.

De fabrieken van SH3F en Solvay op de Changshu-locatie zijn momenteel in aanbouw. De joint venture productiefaciliteit voor TFE- en PTFE-polymeren zal in het eerste kwartaal van 2014 klaar zijn. De nieuwe productiefaciliteit voor fluoropolymeren van Solvay zal in fasen worden voltooid in 2015.


(Guy Leysen)