• 25/11/2013

Fireforum bekroont acht projecten met award

Dominique Du Tré, gedelegeerd bestuurder Firforum: "Steeds meer mensen en organisaties zijn zich bewust van belang van brandveiligheid. Dat is bijzonder goed nieuws."

Trefwoorden: #award, #brandweer, #fireforum, #lanxess, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fireforum )

ENGINEERINGNET.BE – Eind vorige week zijn voor de tweede maal de Fireforum Awards uitgereikt door de gelijknamige vzw. In totaal werden 29 dossiers ingezonden voor de zes categorieën.

Fireforum is een vzw die in 2009 werd opgericht door Agoria, de PFPA, de Brandweervereniging Vlaanderen en de tegenhangers van deze laatste in het Frans- en Duitstalige landsgedeelte. Ze heeft als opdracht de brandbeveiliging van personen en goederen efficiënter te maken.

In de categorie Hulpverleningszones et brandweerkorpsen zijn er twee winnaars:
FAST (Fluvia AlarmeringSTerminal) van hulpverleningszone Fluvia in West-Vlaanderen en High Rise Rabot van de brandweer stad Gent in samenwerking met de Ugent.

In de categorie Preventieadviseurs is Lanxess Rubber in Zwijndrecht de winnaar, met de implementatie van een effectieve noodplanorganisatie. Dit efficiënt noodplan maakt het mogelijk de risico’s te voorkomen die eigen zijn aan een hoogdrempelig Sevesobedrijf.

In de categorie Wetenschappelijke instellingen gaat de eer naar het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum van het Bouwbedrijf) voor zijn technische voorschriften.

Bij Architecten en studiebureaus kwam Fire Engineered Solutions Ghent als laureaat uit de bus voor zijn RWA-studie (rook- en warmteafvoer) voor de verbouwing van een ondergronds station tot discotheek.

En ten slotte in de categorie Jeugd was de werkgroep ‘Brandveilige jeugdlokalen’ van De Ambrassade, het kennis- en expertisecentrum voor de jeugd de winnaar.

De Life Time Achievement ging naar gewezen brandweercommandant van Heist-op-den-Berg, directeur van de BVV (Brandweer Vereniging Vlaanderen) en attaché op het ministerie van Binnenlandse Zaken Guy Van de gaer.

Nieuw dit jaar was het Fireforum Certified Building-label. Dit is een door de vzw ontwikkeld label dat op basis van een audit van het brandbeveiligingssysteem en een administratieve analyse van ongeveer 80 punten wordt toegekend.

Electrabel, voor een bunker in de kerncentrale van Doel, en Audi, voor een hall in zijn fabriek van Vorst, zijn de twee eerste bedrijven die het label mochten ontvangen.


(Bert Belmans)

FOTO
Eddy Walraven, Dré Hollanders en Wim Biebauw van Lanxess Rubber ontvangen de Fireforum Award voor 2013 uit handen van Jos Windey, directeur generaal Vincotte (links op de foto).