• 26/11/2013

Cleantech: VITO en Indian Oil samen in R&D voor bio-elektrochemie

VITO sluit tijdens Belgische economische missie akkoord met India's grootste petroleummaatschappij Indian Oil, voor gezamenlijke R&D op vlak van bio-elektrochemie.

Trefwoorden: #bio-elektrochemie, #cleantech, #indian oil, #onderzoek, #r&d, #vito, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: VITO )

ENGINEERINGNET.BE – Het Vlaamse onderzoeksinstituut VITO richt zijn pijlen op India. De organisatie kan heel wat kennis voorleggen op het vlak van cleantech en ziet opportuniteiten om daar zowel Indiase als Vlaamse bedrijven van te laten profiteren via akkoorden rond onderzoek.

Zo is vandaag tijden een Belgische economische missie een akkoord ondertekend met Indian Oil, India's nationale trots als petroleummaatschappij, voor gezamenlijke R&D op vlak van bio-elektrochemie.

'De valorisatie van dit onderzoek zal zowel bedrijven in India als België ten goede komen', benadrukt VITO in een mededeling. 'We denken aan (Vlaamse, redactie) bedrijven die de specifieke, gepatenteerde elektroden en separatoren kunnen gaan produceren die nodig zijn voor de bio-elektrochemische processen'.

De twee organisaties gaan meer bepaald onderzoek doen naar de omzetting van CO2 in waardevolle moleculen, op basis van bio-elektrochemie, een onderzoeksdomein waarin VITO een leidende rol speelt. 'De membranen en elektrodes die zullen worden gebruikt in deze processen, kunnen door de Vlaamse industrie geleverd worden', aldus het instituut.

Indian Oil is een grote speler in Azië, met een business portfolio dat de hele hydrokoolwaterstof-waardeketen omvat, van raffinaderij, pijplijntransport en het vermarkten van petroleumproducten tot exploratie en productie van ruwe olie en gas.

Hun R&D centrum doet onderzoek naar smeermiddelen, raffinaderijprocessen, bio- en nanotechnologie en hernieuwbare energie.


(Bert Belmans)