• 29/11/2013

Asco Industries budgetteert 13 miljoen voor uitbreiding fabriek Zaventem

Asco Industries trekt – minstens – 13 miljoen euro uit voor uitbreiding in oppervlakte van productiehallen te Zaventem. Dat gaat tegen 2016 gepaard met tien nieuwe banen.

Trefwoorden: #aribus, #asco, #asco industries, #economie, #investering, #jobs, #luchtvaart

Lees verder

Nieuws

( Foto: Asco Industries, assemblage )

ENGINEERINGNET.BE -- Er lijken met mondjesmaat opnieuw meer budgetten voor uitbreidings- en technische projecten vrij te komen. Zo meldt bijvoorbeeld Asco Industries in Zaventem, dat complexe precisiecomponenten en subsystemen voor de luchtvaartindustrie fabriceert, zijn productiecapaciteit in oppervlakte uitbreiden.

Het bedrijf wil naar verluidt wereldwijd doorgroeien en nieuwe markten aanboren door 'een versterkte integratie van klantpartnerschap en kostenreductie in haar beleid en strategie'.

Daarvoor moeten de productiehallen in Zaventem worden uitgebreid. Bovendien wil de onderneming deze vestiging uitbouwen tot het hoofdkantoor van de hele internationale Asco-groep. Hierbij zullen voor minstens 13 miljoen aan investeringen gebeuren.

Voor de implementatie van dit plan zal Asco Industries de komende 3 jaar naar verluidt een opleidingsprogramma voor het personeel opzetten ter waarde van 6,5 miljoen euro. De Vlaamse regering voorziet één miljoen euro aan strategische opleidingssteun.

Asco Industries stelt momenteel zo’n 770 mensen tewerk. Tegen eind 2016 verwacht het een verdere stijging van de tewerkstelling met 10 jobs.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Asco, opgericht in 1954, is fabrikant van complete high strength metalen vliegtuigcomponenten (high lift devices, onderdelen van het landingsgestel en motorophangingen). De onderneming is gevestigd in Zaventem en heeft productiefaciliteiten in België, Duitsland, Canada en de VS, naast verkoopskantoren in Frankrijk en Brazilië en een engineeringafdeling in Seattle. In totaal werken er zowat 1.300 mensen.