• 05/12/2013
  • |     BB

Master Class over Value Driven Maintenance bij grondlegger Mainnovation

In samenwerking met vereniging NVDO start leverancier Mainnovation in 2014 een 'Master Class' over Value Driven Maintenance. Inclusief een interactieve management game.

Trefwoorden: #mainnovation, #master, #nvdo, #onderhoud, #opleiding, #techniek, #value driven maintenance, #vdm, #volvo

Lees verder

Opleiding

( Foto: Mainnovation )

ENGINEERINGNET.NL – Cursisten leren tijdens de Master Class hoe ze met onderhoud toegevoegde waarde kunnen creëren door gebruik te maken van de VDM-methodologie, ontwikkeld door Mainnovation.

VDM wordt algemeen erkend als 'waarde toevoegend': bijvoorbeeld het Volvo Cars Manufacturing System dat de autobouwer voor al zijn fabrieken wereldwijd geïmplementeerd heeft, is gebaseerd op deze methodologie (pc- en tabletgebruikers: zie leestips onderaan). Ook Nedtrain en Boskalis zijn gebruikers.

De opleiding start op 23 januari 2014 met een Introductiedag, waarna er met een cyclus van ca. 2 - 3 weken een verdiepend webinar zal plaatsvinden. De afsluitende Maintenance Business Experience vindt plaats op 13 maart.

Tijdens de Introductiedag worden de algemene trends in onderhoud en de rol van VDM hierin besproken. Cursisten krijgen inzicht in het waardedrijvermodel, KPI’s, benchmarking, het competentiemodel, het VDM Control Panel en verschillende maintenace best practices.

Daarna volgen acht verdiepings-webinars. Dit zijn educatieve ‘web based seminars’ waaraan de cursist vanaf de werkplek kan deelnemen. De webinars behandelen de kerncompetenties van onderhoud en nemen maximaal 1 uur in beslag.

De Maintenance Business Experience is een interactieve management game voor maintenance en reliability professionals waarbij alle geleerde facetten van de VDM-methodiek toegepast kunnen worden.

Verschillende onderhoudsteams strijden tegen elkaar met als doel voor het fictieve bedrijf ‘Evolve’ een onderhoudsstrategie te ontwikkelen die de meeste waarde creëert.

Het team dat na vier fictieve begrotingsjaren de grootste economische waarde heeft gecreëerd, wint de 'Most Valuable Maintenance Award'.


PRAKTISCH
Cursuskosten: voor NVDO-leden € 1.820,- en voor niet-leden € 1.980,-
De kosten omvatten: lunches, catering, documentatie en het boek Value Driven Maintenance (Nieuw Geloof in Onderhoud).
Twee trainingsdagen van 09.00 - 17.00 uur in Dordrecht
23 januari 2014 - Introductiedag
13 maart 2014 - Afsluitende Maintenance Business Experience.