• 12/12/2013

FrieslandCampina overweegt opstart productie in China

Het zuivelconcern neemt komend jaar een besluit over het produceren van zuivelingrediënten, zoals melkeiwitten, in groeimarkt China.

Trefwoorden: #China, #FrieslandCampina, #melk, #melkpoeder, #zuivel

Lees verder

nieuws

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL -- Momenteel heeft FrieslandCampina al drie verkoopkantoren in China. De jaarlijkse omzet ligt er op ongeveer 600 miljoen euro, wat het bedrijf wil laten groeien tot 1 miljard euro in 2015.

De Chinese consumptie van zuivel zal naar verwachting in 2020 verdrievoudigd zijn. Als dit uitkomt is China de grootste zuivelmarkt ter wereld. Nu is dat nog de Verenigde Staten.

Door allerlei schandalen met door Chinese bedrijven geproduceerde babymelkpoeder, is er een ware jacht ontstaan op in het Westen gemaakte melkpoeder.

FrieslandCampina haalt 75% van hun omzet uit de verkoop van kindervoeding in China. Ook verkoopt het bedrijf zuivelingrediënten aan andere voedingsbedrijven.

Het grootste deel van deze producten wordt nu nog door FrieslandCampina naar China geëxporteerd. De kwaliteit en de veiligheid in de melkproductieketen in China is nog steeds niet goed genoeg.

Pas als er garanties zijn op beide punten wil het Nederlandse zuivelbedrijf de productie verplaatsen naar China. Op dit moment zijn er gesprekken gaande met lokale partners hierover.


(Lydia Heida)