• 16/12/2013

Jan Mengelers nieuwe bestuursvoorzitter TU/e

De Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven heeft ir. J.H.J Jan Mengelers benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur.

Trefwoorden: #Energieonderzoek Centrum Nederland, #Jan Mengelers, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e

Lees verder

personalia

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.NL -- Hij volgt in die functie dr. ir. Arno Peels op. Mengelers (Brunssum, 26 februari 1953) is op dit ogenblik voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO.

Met Jan Mengelers treedt een alumnus aan als collegevoorzitter; hij studeerde in 1979 af aan de TU/e. Mengelers start op 1 maart 2014 in zijn nieuwe functie.

Jan Mengelers haalde in 1979 zijn ingenieurstitel in de werktuigbouwkunde aan de TU/e. Na zijn studie werd hij wetenschappelijk onderzoeker aan het Energieonderzoek Centrum Nederland.

Van 1982 tot en met 1984 deed hij wetenschappelijk onderzoek bij Philips Natlab. Van 1984 tot en met 1997 vervulde hij diverse managementfuncties bij Nedcar, de laatste vier jaar als Managing Director, Product Design & Engineering.

Van 1997 tot en met 2001 was Mengelers President & CEO van Neways Electronics International. Sinds 2001 is de heer Mengelers in dienst van TNO, waar hij op 1 april 2008 benoemd werd tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

Verder bekleedt de heer Mengelers diverse bestuurlijke functies: hij is voorzitter van de Raad van Commissarissen RAI Holding, voorzitter van de Executive Board van de European Association of Research and Technology Organisations (EARTO, België), Lid van de Innovatieraad (ministerie IenM), bestuurslid van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek en lid van de Executive Board van het Joanneum Research Forschungsgesellschaft mbH (Oostenrijk).

Verder is hij lid van het Bestuur SIA (Stichting Innovatie Alliantie) en lid van het Bestuur van SKO (Stichting Kennisontwikkeling HBO).


(Guy Leysen)