• 16/12/2013

Winnaars Green deal E-Team bekend gemaakt

Tijdens de afsluitende energiebijeenkomst van de Metaalunie Green Deal ‘E-Team’ zijn de winnaars bekend gemaakt van de competitie die verbonden was aan het project.

Trefwoorden: #duurzame energie, #Green deal E-Team, #Green Deal MKB, #Koninklijke Metaalunie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- Van drie categorieën werden winnende ondernemers in het zonnetje gezet en kregen een ingelijste oorkonde mee naar huis.

De categorie ‘Individuele uitdaging’ werd gewonnen door De Klerk uit Werkendam.
Winnaar van de categorie ‘Energiescan’ is Veerman Machine en Apparatenbouw uit Olst.
In de categorie ‘Workshops’ werden alle deelnemers aan de workshop ‘Duurzame opwekking met zonnepanelen’ die daadwerkelijk zonnepanelen hebben geïmplementeerd tot winnaar uitgeroepen.

De winnende bedrijven voldeden in hoogste mate aan de criteria van de jury. Daarbij gaf de doorslag de mate van bovenwettelijkheid, het potentieel voor het individueel bedrijf, het potentieel voor de metaalsector en de uitvoering.

Het E-team was een initiatief van Koninklijke Metaalunie en werd mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning binnen de Green Deal MKB. Metaalunie had het E-Team samengesteld om haar leden te helpen energie te besparen of energie- en materiaalstromen te verduurzamen.

Tientallen Metaalunieleden hebben in het kader van de Metaalunie Green Deal hun energievraagstukken aan het E-Team gezonden. Het E-Team heeft uit de inzenders de zestien beste en/of meest veelbelovende vraagstukken geselecteerd. Deze ondernemers zijn individueel begeleid door het E-Team.

Bij acht andere inschrijvingen heeft het E-Team een energieadvies aangeboden om de bedrijven op weg te helpen met energiebesparing. Ongeveer 30 ondernemers hebben deelgenomen aan workshops over restwarmte, energievraagstukken bij nieuw- en verbouw van het bedrijfspand en zonne-energie. In totaal is, na een voorzichtige schatting, 1.552.000 kWh bespaard.


(Guy Leysen) (foto NFP)

Op de foto vlnr.: Gerard Wyfker, beleidssecretaris Milieu en Energie Metaalunie, Lennard van Anrooij, De Klerk BV en Barbara Krupp, secretaris E-team.


Meer lezen over het E-Team en energiebesparing?
Kijk op www.energiecentrum.nl of op www.metaalunie.nl