• 16/12/2013

Passie voor wetenschap en techniek levert RVO-Society award op

Roger Van Overstraeten Society wint prijs van Vlaamse Minister voor Wetenschapsbeleid voor excellente wijze waarop ze wetenschap binnen bereik van algemeen publiek brengt.

Trefwoorden: #award, #imec, #ingrid lieten, #rvo, #rvo society, #science, #techniek, #van overstraeten, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE – De RVO-Society - opgericht ter nagedachtenis van Roger Van Overstraeten, de oprichter van imec – is door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten gehonoreerd met een prijs als beste wetenschapscommunicator.

De jaarlijkse prijs van de Vlaamse Minister voor Wetenschapsbeleid – op dit ogenblik Ingrid Lieten – valt personen of instellingen te beurt die erin geslaagd zijn om 'op voortreffelijke wijze wetenschap binnen het bereik te brengen van het algemeen publiek'.

De Academie had vooral oog voor de passie voor techniek en wetenschappen die de Society weet over te brengen op jongeren van 5 tot 25, en voor de navorming die de RVO-Society aan leraars geeft in de vorm van eigen educatieve pakketten en projecten.

'De Society slaat bruggen tussen innovatie en onderwijs en heeft bijvoorbeeld een groeiende aandacht voor de sociale inbedding van de ingenieur', aldus de Academie.

Er is een bedrag van 7.500 euro aan de prijs verbonden. De prijs viel eerder al EOS-Magazine (2000), het Canvas-programma Overleven (2003), Technopolis (2006) en Universiteit Vrije Tijd van het Davidsfonds (het huidige Davidsfonds Academie) (2009) te beurt.


(Bert Belmans)

FOTO:
Op de foto: Bart Motmans, raadgever innovatie en wetenschap kabinet Lieten (links) overhandigt prijs aan Jo Decuyper, algemeen directeur van RVO-Society.