• 16/12/2013

Investering van 38,1 miljoen gepland bij Bart’s Potato in Vleteren

West-Vlaams familiebedrijf Bart’s Potato plant 38,1 miljoen investeringen voor nieuwe productiefabriek om niet-voorgebakken frieten direct in te vriezen.

Trefwoorden: #aardappel, #Bart’s Potato, #economie, #investering, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: SCX )

ENGINEERINGNET.BE - Bart’s Potato in Vleteren staat te boek als de grootste exporteur van verse aardappelen van West-Europa. Het familiebedrijf, onderdeel van de Lamaire groep, stelt een 50-tal mensen tewerk en is goed voor 200.000 ton aardappelen die per jaar internationaal verhandeld worden.

De onderneming heeft een eigen procédé ontwikkeld waarbij de frieten niet voorgebakken moeten worden voordat ze diepgevroren worden. Dat schept internationale groeikansen, want dankzij deze eigen technologie - waarvoor een patent hangende is – zal Bart ’s Potato Company niet alleen direct op de eigen site zelf diepvriesfrieten kunnen produceren, maar ook als enige in de wereld 100% vetvrije diepvriesfrieten kunnen aanbieden.

De eerstvolgende drie jaar staat naar verluidt een investering van 38,1 miljoen euro op de planning. Die wordt besteed aan een nieuwe fabriek voor diepvriesfrieten, waarvan de output integraal bestemd zal zijn voor de wereldwijde export buiten Europa.

Bovendien komen er naar verluidt 54 nieuwe jobs (VTEs) bij. De Vlaamse regering verleent 1 miljoen euro investeringssteun.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Bart’s Potato Company is het onafhankelijk familie bedrijf, dat meer dan 40 jaar geleden het licht zag, onder leiding van José Lamaire. Het bedrijf verbouwt, levert aardappelen en aardappel producten, voorziet een uitgebreid assortiment aan uien, groenten en fruit.