• 18/12/2013

Tien miljoen euro voor innovatieve projecten in Noord-Nederland

De provincies Drenthe, Groningen en Friesland hebben met het Rijk afspraken gemaakt over de toekomst van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij.

Trefwoorden: #agro & food, #Drenthe, #energie, #Friesland, #Groningen, #life sciences & health, #Regionale Ontwikkelings Maatschappijen, #water

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube video NOM )

ENGINEERINGNET.NL -- Het Rijk krijgt als grootaandeelhouder een dividenduitkering van 20 miljoen euro.

Hiermee werken de noordelijke provincies mee aan het uitdrukkelijke verzoek van het Rijk om te voorzien in herverdeling van kapitaal over verschillende Regionale Ontwikkelings Maatschappijen.

Er komt verder een nieuw fonds, als opvolger van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM). Dit fonds richt zich op het ondersteunen van innovatieve projecten van het Noord-Nederlandse bedrijfsleven. Daarvoor krijgt het fonds 10 miljoen euro uit het bestaande NOM kapitaal. Over de bijdrage van de noordelijke provincies worden nog nadere afspraken gemaakt.

Nieuwe innovatieve projecten moeten zijn gericht op de volgende thema's: energie, water, life sciences & health en agro & food. Deze thema's zijn al speerpunt in de economische en technologische ontwikkeling van Noord-Nederland.


(Lydia Heida)